Κλειστό παραμένει το αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Θα χρειαστούν μήνες για να επαναλειτουργήσει πλήρως

Κλειστό παραμένει το αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Θα χρειαστούν μήνες για να επαναλειτουργήσει πλήρως

Θα χρειαστούν πολλοί μήνες για να επαναλειτουργήσει πλήρως το αεροδρόμιο των Βρυξελλών, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Arnaud Feist.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κτίριο θα πρέπει να χτιστεί από την αρχή, «από τα κλιματιστικά μέχρι τα γκισέ του check-in», όπως είπε χαρακτηριστικά. Περίπου 800 εργαζόμενοι κλήθηκαν να επιστρέψουν στην δουλειά για να δοκιμάσουν μια προσωρινή αίθουσα check-in. Ακόμα, προστέθηκαν ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας και οι αποσκευές θα περνούν από ελέγχους πριν οι ταξιδιώτες είναι σε θέση να μεταβούν στην αίθουσα αναχωρήσεων.

Το αεροδρόμιο θα ανοίξει μόνο όταν δώσει η βελγική κυβέρνηση το «πράσινο φως». Αυτή τη φορά όμως θα εξυπηρετεί 800 με 1.000 ταξιδιώτες και όχι 5.000, όπως συνηθιζόταν.

Ο κ. Feist είχε ανακοινώσει ότι το 20% των υπηρεσιών του αεροδρομίου θα επαναλειτουργούσαν σήμερα, Τετάρτη, όμως οι αρχές του αεροδρομίου δημοσίευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι θα παραμείνει κλειστό.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι οι βελγικές αρχές αναζητούν τον Φεϊσάλ Σεφού, έναν εκ των δραστών της επίθεσης που δεν πυροδότησε τα εκρηκτικά του και διέφυγε από το αεροδρόμιο.

aerodromio

Δημοφιλή