Παναθηναϊκός - Τσεντεβίτα 76-60

Παναθηναϊκός - Τσεντεβίτα 76-60
contra

Κάνοντας τα απολύτως απαραίτητα, ο Παναθηναϊκός νίκησε την Τσεντεβίτα 76-60 και τσέκαρε και μαθηματικά το εισιτήριο της πρόκρισης στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Ζωντανοί για το πλεονέκτημα της έδρας οι «πράσινοι». Τιμήθηκε ο Διαμαντίδης.

Έτσι κρίθηκε

Με την αύρα της βράβευσης του Δημήτρη Διαμαντίδη, ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παρκέ για να τελειώσει εύκολα τη δουλειά. Ο δικός του οίστρος αλλά και η αγωνιστική ανυπαρξία της Τσεντεβίτα συνηγόρησαν προς αυτή την κατεύθυνση. Οι Κροάτες είχαν ήδη 6 λάθη στα πρώτα 4τ λεπτά του αγώνα (12-2) και αν ο Παναθηναϊκός ήταν πιο εύστοχος θα είχε φτάσει σε σκορ μαμούθ. Και το 20-5 στο 10' πάντως καλό ήταν.

Η άμυνα ζώνης της Τσεντεβίτα στο δεύτερο δεκάλεπτο προβλημάτισε μόνο για λίγο. Από τη στιγμή που ο Χέινς άρχισε να βάζει τα σουτ δεν υπήρξε πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό ο οποίος κατά τη διάρκεια της περιόδου έμαθε ότι πέρασε και μαθηματικά μετά την ήττα της Εφές. Έτσι οι πράσινοι έπαιξαν ακόμα πιο ελεύθερο μπάσκετ, πήραν σκορ από τους Πάβλοβιτς και Γκιστ και πήγαν στο ημίχρονο με το +23 (42-19) έχοντας ήδη 8 κλεψίματα! Οι 19 πόντοι παθητικό στο ημίχρονο ισοφάρισαν το σχετικό ρεκόρ του Παναθηναϊκού στην ιστορία του στην Ευρωλίγκα.

Πατώντας πάνω σ' αυτό το μεγάλο προβάδισμα ο Κυπελλούχος Ελλάδας ολοκλήρωσε χωρίς μεγάλο κόπο την υπόθεση κατάκτησης της νίκης. Η διαφορά με πρωταγωνιστή τον Γκιστ ανέβηκε ακόμα και στους 27 πόντους (55-28) αφού και η άμυνα παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα. Κάπου εκεί η συγκέντρωση χάθηκε και η Τσεντεβίτα επέστρεψε μειώνοντας στο 58-46 (33'). Η διαφορά μειώθηκε ακόμα περισσότερο (58-49) με τον κόσμο να εκφράζει δυσαρέσκεια αφού ο

Παναθηναϊκός έμεινε για 7 αγωνιστικά λεπτά χωρίς καλάθι!

Οι λύσεις που πρόσφεραν στην επίθεση οι Γκιστ και Φώτσης αποκατέστησαν την τάξη και οδήγησαν τον Παναθηναϊκό, οριστικά και αμετάκλητα, στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 20-5, 42-19, 58-37, 76-60

Ο άνθρωπος του αγώνα

Πιο σοβαρός από όλους τους συμπαίκτες του ο Τζέιμς Γκιστ. Ήταν άλλωστε ο άνθρωπος που έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί του Παναθηναϊκού στο τέταρτο δεκάλεπτο και σταμάτησε τη...μουρμούρα. Ο καλός Γκιστ θα είναι άκρως απαραίτητος στα πλέι οφ.

Το φύλλο αγώνα

Η δουλειά έγινε, όχι με τον πιο θεαματικό τρόπο είναι η αλήθεια. Έτσι και αλλιώς όμως την πρόκριση του Παναθηναϊκού την σφράγισε η ήττα της Εφές από την Φενέρμπαχτσε. Οι πράσινοι, είτε έχουν είτε όχι το πλεονέκτημα έδρας, δικαιούνται να ελπίζουν βάσιμα για πρόκριση στο φάιναλ φορ του Βερολίνου, αρκεί να βρουν τον τρόπο να σταθεροποιήσουν την απόδοσή τους.

Πηγή contra.gr

Δημοφιλή