6 διάσημα αντικείμενα από ταινίες που δημοπρατήθηκαν έναντι εκατομμυρίων

6 διάσημα αντικείμενα από ταινίες που δημοπρατήθηκαν έναντι εκατομμυρίων
youtube

Υπάρχουν ορισμένες ταινίες όπου εκτός από τις ερμηνείες και τους πρωταγωνιστές, χρησιμοποίησαν και ορισμένα αντικείμενα που έχουν μείνει για πάντα χαραγμένα στη μνήμη μας. Ποιος δεν θυμάται την Aston Martin που οδηγούσε ο Sean Connery ή το μαύρο φόρεμα της Audrey Hepburn στην ταινία «Breakfast at Tiffany’s»; Εάν, λοιπόν, λογικό να θέλουν πολλοί να τα αποκτήσουν δίνοντας ακόμα και εκατομμύρια.

H Aston Martin του James Bond από τον «Χρυσοδάκτυλο»

Η γνωστή Aston Martin DB5 την οποία οδηγούσε ο Sean Connery πουλήθηκε το 2010 για 4,6 εκατομμύρια δολάρια.

Το φόρεμα της Marilyn Monroe από την ταινία «Επτά χρόνια φαγούρα»

Το πιο ακριβό κουστούμι που πουλήθηκε ποτέ δεν είναι άλλο από το γνωστό λευκό φόρεμα που φορούσε η Marilyn Monroe στην ταινία «Επτά χρόνια φαγούρα». Συγκεκριμένα πουλήθηκε σε δημοπρασία που έγινε στο Λος Άντζελες για 4,6 εκατομμύρια δολάρια.

Η στολή του Steve McQueen

Η μία από τις τρεις στολές που φορούσε ο Steve McQueen στην ταινία «Le Mans» του 1971 και κατάφερε να επιβιώσει πουλήθηκε έναντι 984.000 δολαρίων.

Το μαύρο φόρεμα της Audrey Hepburn

Ποιος δεν θυμάται το υπέροχο μαύρο φόρεμα της Audrey Hepburn στην ταινία «Breakfast at Tiffany’s» πουλήθηκε το 2006 στο Λονδίνο για 807.000 δολάρια. Υπήρχαν δύο ακόμα ίδια φορέματα που χρησιμοποιήθηκαν στην ταινία και το ένα βρίσκεται στο αρχείο του οίκου Givenchy, ενώ το άλλο σε μουσείο στην Μαδρίτη.

Τα κόκκινα παπούτσια της Ντόροθι

Από τα γυρίσματα του «Μάγου του Οζ» έχουν καταφέρει να επιζήσουν 4 ζευγάρια από τα κόκκινα παπούτσια. Ένα από αυτά εκτίθεται στο Smithsonian National Museum of American History. Ένα από τα ζευγάρια πουλήθηκε το 2000 έναντι 666.000 δολαρίων.

Το φόρεμα από την ταινία «Ωραία μου κυρία»

Ένα ακόμα φόρεμα της Audrey Hepburn από την ταινία «Ωραία μου κυρία» του 1964 δημοπρατήθηκε το 2011 για 3,7 εκατομμύρια δολάρια.