Μια καλλιτέχνης παχαίνει τα μοντέλα στις διαφημίσεις και το αποτέλεσμα είναι ακόμη πιο γοητευτικό από το πρωτότυπο

Μια καλλιτέχνης παχαίνει τα μοντέλα στις διαφημίσεις και το αποτέλεσμα είναι ακόμη πιο γοητευτικό από το πρωτότυπο

Η Nur Gürel είναι μια καλλιτέχνης από την Κωνσταντινούπολη που αγαπά τα πολυεπίπεδα έργα και τον σουρεαλισμό και το τελευταίο της project είναι ένας υπέροχος συνδυασμός αυτών των δύο.

Στην σειρά της «Toy with Proportions» (Παίξε με τις αναλογίες) η Gürel χρησιμοποιεί στρώματα λαδομπογιάς για να αλλάξει τον ομοιόμορφο, αδύνατο σωματότυπο των μοντέλων που βλέπουμε στις ιλουστρασιόν σελίδες των περιοδικών μόδας, μεταμορφώνοντας τις γυναίκες από λεπτές σε υπέρβαρες, μόνο με μερικές πινελιές.

Η μέση γυναίκα ξέρει πως δεν πρόκειται να αποκτήσει ποτέ το σώμα ενός supermodel. Ξέρει επίσης πως ακόμα και τα ίδια τα supermodel δεν έχουν τα αδιανόητα τέλεια σώματα που βλέπουμε στις διαφημίσεις. Τώρα όμως, μέσα από τους εντυπωσιακούς «βανδαλισμούς» της Gürel σε κλισέ φωτογραφήσεις, έχουμε την ευκαιρία να δούμε πανέμορφες, ακομπλεξάριστες, δυναμικές, εντυπωσιακές γυναίκες να πρωταγωνιστούν σε διαφημίσεις μεγάλων οίκων μόδας και ομορφιάς, γυναίκες που δεν εγκλωβίζονται στο στενό όριο των αναλογιών 90-60-90 αλλά εκφράζουν ελεύθερα την πληθωρικότητά τους και επαναπροσδιορίζουν τα πρότυπα ομορφιάς.

Η Gürel ξεκίνησε την «πάχυνση» των μοντέλων -με κάθε φωτογραφία να της παίρνει αρκετές εβδομάδες μέχρι να ολοκληρωθεί- έχοντας ως στόχο να υπενθυμίσει στους ανθρώπους να αγαπούν τους εαυτούς τους ακριβώς όπως είναι. Στην πορεία ο λογαριασμός της στο Instagram έγινε διάσημος, με την πλειονότητα του κόσμου να λατρεύει τη δουλειά της και μεγάλες εταιρείες να της κάνουν αναπάντεχες προτάσεις εργασίας, όπως να δημιουργήσει μια παγκόσμια καμπάνια εσωρούχων.

Μπορείτε να χαζέψετε μερικά από τα έργα της παρακάτω και να δείτε ολόκληρη τη δουλειά της στο επίσημο site της.

Δημοφιλή