Ο Έβερλαστ απαγορεύει στον Τραμπ να χρησιμοποιεί την επιτυχία του «Jump around» στην προεκλογική του εκστρατεία

Ο Έβερλαστ απαγορεύει στον Τραμπ να χρησιμοποιεί το «Jump around» στην προεκλογική του εκστρατεία
STERLING HEIGHTS, MI - JUNE 30: Everlast performs during the Stars and Stripes Festival at the Freedom Hill Amphitheater on June 30, 2013 in Sterling Heights, Michigan. (Photo by Scott Legato/Getty Images)
STERLING HEIGHTS, MI - JUNE 30: Everlast performs during the Stars and Stripes Festival at the Freedom Hill Amphitheater on June 30, 2013 in Sterling Heights, Michigan. (Photo by Scott Legato/Getty Images)
Scott Legato via Getty Images

Ο αμερικανός ράπερ Εβερλαστ, έξαλλος με τον Ντόναλντ Τραμπ, απαγόρευσε στο φαβορί των προκριματικών εκλογών για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου να χρησιμοποιεί την παγκόσμια επιτυχία του "Jump around" κατά τη διάρκεια των προεκλογικών του συγκεντρώσεων.

Σε σειρά καυστικών μηνυμάτων που ανάρτησε στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, ο ράπερ, οργισμένος, ανακοίνωσε ότι οι δικηγόροι του γνωστοποίησαν στον αμερικανό δισεκατομμυριούχο πως δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί την επιτυχία του 1992 του πρώην συγκροτήματος του ράπερ, του House of Pain.

"Θα ήθελα να μπορώ να αναμετρηθώ μαζί σας και να σας βγάλω αυτό το τσουλούφι από το κρανίο", γράφει στο Instagram ο Εβερλαστ, σε ένα από τα βίαια μηνύματά του, χαρακτηρίζοντας τον Τραμπ "αδαή" και "ρατσιστή".

Ο 46χρονος καλλιτέχνης, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι 'Ερικ Φράνσις Σρόντι, επίσης επέκρινε τους υποστηρικτές του Τραμπ μέσω του Twitter, που είναι το αγαπημένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης του ρεπουμπλικανού υποψηφίου.

Από τότε που κυκλοφόρησε το "Jump Around" έγινε σύμβολο της αμερικανικής ποπ κουλτούρας και πολύ συχνά ακούγεται για την εμψύχωση του πλήθους κατά τη διάρκεια μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων.

Από τότε που άρχισε την προεκλογική του εκστρατεία ο Τραμπ, οι συγκεντρώσεις του έχουν σημαδευτεί από συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών του και αντιπάλων του.

Μετά τον Νιλ Γιανγκ, το αμερικανικό ροκ συγκρότημα R.E.M και τη βρετανίδα τραγουδίστρια Αντέλ, ο Εβερλαστ είναι ο τελευταίος καλλιτέχνης που εκδηλώνει την οργή του κατά του Τραμπ, ο οποίος χαρακτήρισε τους μεξικανούς μετανάστες βιαστές και ζήτησε να απαγορευτεί η είσοδος στις ΗΠΑ σε όλους τους μουσουλμάνους.

Ο Εverlast, που έχει ασπαστεί το Ισλάμ, ήταν ένας από τους πρώτους μαύρους ράπερ που γνώρισαν επιτυχία και ιθύνων νους του House of Pain, το οποίο συνδέθηκε με την αμερικανο-ιρλανδική κουλτούρα μετά τη μετάδοση βίντεο του τραγουδιού του "Jump Around" την ημέρα της παρέλασης του Αγίου Πατρικίου στη Νέα Υόρκη.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή