7 φράσεις που δεν πρέπει να πεις ποτέ σε μία single γυναίκα

7 φράσεις που δεν πρέπει να πεις ποτέ σε μία single γυναίκα
shutterstock

Πολλές φορές είναι δύσκολο να μην έχεις σχέση. Όχι επειδή σου λείπει ο δεσμός, αλλά επειδή όλοι γύρω σου θεωρούν αυτομάτως ότι κάτι σου λείπει.

Το αποτέλεσμα είναι οι παρακάτω 7 φράσεις, των οποίων αποδέκτες είναι πιο συχνά οι γυναίκες. Η Maggie Shipstead, συγγραφέας του βιβλίου Seating Arrangements αναφέρει τις 7 φράσεις που δεν πρέπει ποτέ να πεις σε μία γυναίκα που είναι single.

1) «Μην ανησυχείς. Υπάρχει κάποιος εκεί έξω και για εσένα.»

Όταν είσαι γυναίκα και δεν είσαι σε σχέση, κανείς δεν πρόκειται να πιστέψει ότι δεν έχεις κανένα πρόβλημα, πόσο μάλλον ότι είσαι χαρούμενη με την επιλογή αυτή. Πράγματι, υπάρχει πληθώρα αντρών εκεί έξω που θα μπορούσαν να είναι ο σύντροφός σας, αλλά για κάποιον λόγο δεν είστε μαζί και αυτό δεν σημαίνει, σε καμία περίπτωση, ότι η ζωή σας δεν είναι πλήρης.

2) «Έχεις σκεφτεί ποτέ να βρεις κάποιον από το ίντερνετ;»

Πολλοί μπορεί να έχουν σκεφτεί το διαδίκτυο ως τρόπο για να φλερτάρουν, αλλά πρέπει να είναι κανείς έτοιμος για να μπει σε αυτή τη διαδικασία. Απαιτεί θάρρος και ενέργεια.

3) «Φλέρταρε, είναι πολύ διασκεδαστικό»

Το πρόβλημα με το να “κάνει κάποιος παιχνίδι” είναι ότι στην πραγματικότητα σημαίνει να περνάς χρόνο με άτομο που μπορεί να μη σου αρέσουν ιδιαίτερα και, ίσως, να κάνεις μέτριο σεξ. Στη συνέχεια γνωρίζεις κάποιον που σου αρέσει πραγματικά και το σεξ μαζί του είναι πολύ καλό και ξεχνάς όλα τα υπόλοιπα. Μπορεί η ιδέα του φλερτ να μοιάζει μυστηριώδης και διασκεδαστική, αλλά η πραγματικότητα είναι κάπως απογοητευτική.

4) «Εάν ήμουν σε άλλη φάση στη ζωή μου θα ήθελα να είμαι μαζί σου»

Όπως αναφέρει η Maggie Shipstead,το έχει ακούσει από δύο άντρες. Και στις δύο περιπτώσεις πληγώθηκε. Μία τέτοια φράση, που είναι συνηθισμένη κατά τη διάρκεια του χωρισμού σημαίνει στην πραγματικότητα: «Δεν είσαι ιδανική για εμένα, αλλά είμαι τόσο κελεπούρι που δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, και, ταυτόχρονα, θέλω να συνεχίσω να έχω την προσοχή σου».

5)«Είναι αυτός ο δεσμός σου;»

Όταν δεν βρίσκεσαι σε σχέση και εμφανίζεσαι κάπου με κάποιον άντρα, όλοι θέλουν να μάθουν, αν αυτός ο άντρας είναι ο δεσμός σου. Η ερώτηση αυτή είναι πολύ άβολη, ειδικά αν ο εν λόγω άντρας είναι κάποιος που μπορεί να θέλεις να γίνει ο σύντροφός σου, αλλά δεν το έχετε συζητήσει ακόμα ή βρίσκεστε ακόμα στην αρχή της σχέσης σας.

6) «Μήπως να καταψύξεις τα ωάριά σου;»

Μήπως; Μήπως όχι; Μήπως πρέπει να κάνεις εσύ κάποια επέμβαση; Κάποια ακριβή, προσωπική και επεμβατική εγχείρηση;

7) «Μήπως προσπαθείς υπερβολικά/δεν προσπαθείς αρκετά;»

Υπάρχουν άνθρωποι που λένε το λάθος πράγμα τη λάθος στιγμή και το σωστό πράγμα τη σωστή στιγμή. Ακόμα κι αν είναι καλοπροαίρετοι δεν σημαίνει ότι δεν θα σε πληγώσουν ή δεν θα φαίνονται παρεμβατικοί. Το σημαντικό είναι να συνειδητοποιήσεις ότι ακόμα κι όταν δεν βρίσκεσαι σε σχέση μπορεί να νιώθεις πλήρης και να είσαι χαρούμενος, οπότε προσπάθησε να τις αξιοποιήσεις όσο καλύτερα μπορείς.

Το άρθρο αυτό βασίστηκε στο «7 Things To Never Say To A Single Woman» που δημοσιεύτηκε στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.