Πώς επίορκοι αστυνομικοί έφερναν όπλα από την Κρήτη με παραλήπτη ομογενή από τη Ρωσία

Πώς επίορκοι αστυνομικοί έφερναν όπλα από την Κρήτη με παραλήπτη ομογενή από τη Ρωσία
eurokinissi

Την ταυτότητα των τελικών αποδεκτών των όπλων που διακινούνταν από αστυνομικούς αναζητούν οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Ο πρώτος παραλήπτης ήταν ένας ομογενής από τη Ρωσία με διασυνδέσεις στον ποινικό κόσμο της Αθήνας. Οι τέσσερις κατηγορούμενοι αστυνομικοί, οι οποίοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., φέρονται να έπαιρναν όπλα από την Κρήτη, να τα τοποθετούσαν σε συσκευασίες κρεάτων μέσα στα ψυγεία των πλοίων και να τα διοχέτευαν στην πρωτεύουσα.

Πρόκειται για έναν 27χρονο Κρητικό με νευραλγικό ρόλο που υπηρετούσε στα Χανιά (όπου βρέθηκε ύστερα από την πρόσφατη μετάθεσή του από την Αθήνα), έναν 28χρονο άνδρα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην Αθήνα, έναν 28χρονο ειδικό φρουρό που υπηρετεί στην Αττική και έναν 30χρονο ειδικό φρουρό τοποθετημένο σε υπηρεσία του Ρεθύμνου.

Η επιχείρηση για τη σύλληψή τους στήθηκε προχθές από τους «αδιάφθορους» της Αστυνομίας. Στο λιμάνι του Πειραιά ελέγχθηκε ο 28χρονος ειδικός φρουρός αμέσως μόλις αποβιβάστηκε από πλοίο που είχε φύγει από το Ηράκλειο Κρήτης. Πάνω του βρέθηκε πιστόλι και ένας γεμιστήρας. Μαζί του ταξίδευε ο 30χρονος συνεργός του και ο 31χρονος αδερφός του, ο οποίος δεν είναι αστυνομικός και είναι ο πέμπτος συλληφθείς της υπόθεσης. Οι δυο τους αποβιβάστηκαν σε διαφορετικό χρόνο, ακινητοποιήθηκαν και στη συνέχεια σε έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητό τους εντοπίστηκε σάκος με ένα πιστόλι και γεμιστήρες.

Τα δύο πιστόλια που είχαν πάνω τους τα είχαν παραλάβει πριν λίγες μέρες στην Κρήτη από τον 27χρονο ειδικό φρουρό που υπηρετεί στα Χανιά. Οι τρεις συλληφθέντες δηλαδή που επέβαιναν στο πλοίο λειτούργησαν ως μεσάζοντες για να φτάσουν τα όπλα στον τελικό αποδέκτη που ήταν ένας ομογενής Ρώσος που συνεργάζεται με ποινικούς της Αθήνας. Στο μικροσκόπιο έχουν μπει οι επαφές του ομογενή για να εξακριβωθεί ποιοι ήταν οι τελικοί αποδέκτες και αν ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται «βαριά» ονόματα του ποινικού κόσμου.

Όταν οι αρμόδιοι αξιωματικοί ρώτησαν τους συλληφθέντες αστυνομικούς αν είχαν σκεφτεί ότι με τα όπλα που διακινούσαν μπορεί να σκοτώνονταν κάποιοι συνάδελφοί τους από κακοποιούς, οι κατηγορούμενοι απάντησαν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ότι «δεν μας πέρασε ποτέ από το μυαλό». Σε έρευνα στο σπίτι του 27χρονου ειδικού φρουρό στα Χανιά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα πιστόλια, ένα μονόκαννο πολεμικό τυφέκιο, μία δίκαννη κυνηγετική καραμπίνα και 607 φυσίγγια διάφορων διαμετρημάτων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες Τρίτη στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για εγκληματική οργάνωση, σύσταση συμμορίας, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Δημοφιλή