Η αλήθεια και το ψέμα: Συγκλονιστικά τοπία πριν και μετά το photoshop

Η αλήθεια και το ψέμα: Συγκλονιστικά τοπία πριν και μετά το photoshop

Ο Αυστραλός Peter Stewart αποφάσισε να αποκαλύψει την αλήθεια πίσω από τις ταξιδιωτικές φωτογραφίες του, δείχνοντας μας τις πρωτότυπες εικόνες πριν από την ψηφιακή επεξεργασία.

Μιλώντας στη HuffPost Greece μας ξεκαθάρισε ότι η λήψη μιας καλής φωτογραφίας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Μέσα από "before & after" δεν διστάζει να "εκθέσει" την ίδια του τη δουλειά. Μας αποκαλύπτει την εντυπωσιακή post-production δουλειά του, η οποία δίνει όλη την δύναμη και ενέργεια στις φωτογραφίες του. 'Έχει συγκεντρώσει φωτογραφίες πριν και μετά την επεξεργασία με Photoshop, για να μας δείξει πόσο μεγάλη διαφορά υπάρχει.

Πόσα χρόνια εργάζεται επαγγελματικά ως φωτογράφος είναι η πρώτη μας ερώτηση: "Η πρώτη μου είσοδος στον κόσμο της φωτογραφίας ήταν πριν περίπου έξι χρόνια, όταν αγόρασε την πρώτη μου DSLR, η οποία ήταν ουσιαστικά και η πρώτη φωτογραφική μηχανή μου. Ήταν μια Canon 1000D με φακό 18-55mm και ήταν φανταστική. Αρχικά την χρησιμοποιούσα μόνο για να απαθανατίζω στιγμιότυπα από τις διακοπές μου με φίλους, αλλά όταν άρχισα να ταξιδεύω μόνος, εξελίχθηκε σιγά-σιγά σε ένα σοβαρό χόμπι".

Ποιες συμβουλές μπορείτε να δώσετε σε όσους ανθρώπους που επιθυμούν να βελτιώσουν τις φωτογραφίες από τα ταξίδια τους, ρωτάω:

"Ανεξάρτητα από τον τύπο της κάμερας που έχετε, το πρώτο πράγμα που έχετε να κάνετε είναι να αρχίσετε να σκεφτόσαστε τι θέλετε να βάλετε στο πλαίσιό σας. Μια ερώτηση που κάνω στον εαυτό μου είναι "Θα ήθελα να δω πάλι κάτι τέτοιο;" Αν η απάντηση είναι όχι, τότε συνήθως δεν τραβάω τη φωτογραφία" και προσθέτει "Κάτι που κάνω πάντα όταν φωτογραφίζω ένα τοπίο είναι να τραβήξω 6 εκδόσεις αυτής της σκηνής. Μια μεγάλη, μια μεσαία και μια με τηλεφακό (για λεπτομέρειες). Μερικές φορές το λεπτομερές πλάνο είναι η καλύτερη φωτογραφία. Στη συνέχεια φωτογραφίζω τη σκηνή και πάλι 3 φορές για να την συλλάβω σε κατακόρυφο προσανατολισμό. Είναι επίσης σημαντικό να κάνετε μια λίστα με συγκεκριμένες θέσεις που θέλετε να φωτογραφίσετε. Σκοπός είναι να δείτε εάν υπάρχουν οποιεσδήποτε καλύτερες ή ειδικές οπτικές γωνίες μακριά από τους τουρίστες."

Ποία είναι η αγαπημένη σας φωτογραφία που έχετε τραβήξει στη μέχρι τώρα πορεία σας;

Πολύ δύσκολο να επιλέξω την αγαπημένη μου. Είμαι πολύ χαρούμενος με ορισμένες από τις πιο δημοφιλείς φωτογραφίες μου, όμως θεωρώ ότι η πλειοψηφία από αυτές τις έχουμε δει και αλλού . Για το λόγο αυτό, είναι μια λιγότερο ταξιδιωτική φωτογραφία για την οποία νιώθω περήφανος.

Πρόκειται για μια φωτογραφία μιας νύφης από την Ιαπωνία την ημέρα του γάμου της. Ήμουν σε μια εκδρομή στο νησί Miyajima κοντά Χιροσίμα η οποία είναι διάσημη για τη τεράστια κόκκινη πύλη της. Εκεί γινόταν ένας παραδοσιακός γάμος. Η νύφη και ο γαμπρός πόζαραν στον φωτογραφικό φακό. Στάθηκα στην άκρη και στο ενδιάμεσο ρώτησα ευγενικά αν θα μπορούσα να τους φωτογραφίσω και να έχω ορισμένα πορτρέτα τους. Αυτή η φωτογραφία κατέληξε να είναι μια από της αγαπημένες μου φωτογραφίες από ολόκληρο το ταξίδι μου στην Ιαπωνία εκείνη τη χρονιά.

Peter Stewart

Δημοφιλή