Μητσοτάκης στο CNN International: Εάν γίνουν εκλογές θα νικήσει η ΝΔ

Μητσοτάκης στο CNN International: Εάν γίνουν εκλογές θα νικήσει η ΝΔ
Sooc

Σε εκπομπή του αμερικανικού CNN έδωσε συνέντευξη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ), Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο ίδιος τόνισε για μια ακόμα φορά ότι η Ελλάδα χρειάζεται μια κυβέρνηση που θα είναι υπέρ της επιχειρηματικότητας, επισημαίνοντας μάλιστα ότι εάν διεξαχθούν εκλογές, θα κερδίσει η Νέα Δημοκρατία. Σημείωσε δε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει απολέσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και πως το κόμμα του προηγείται με 5 έως 10 μονάδες στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις.

«Ξέρουμε τι χρειάζεται να κάνουμε σήμερα για να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα. Στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμα επενδυτικές ευκαιρίες. Όμως, η Ελλάδα χρειάζεται μια κυβέρνηση που να μπορεί να υλοποιήσει αυτές τις μεταρρυθμίσεις. Τις σωστές μεταρρυθμίσεις», δήλωσε, προσθέτοντας ότι η παρούσα κυβέρνηση με καταβολές από την «άκρα αριστερά» έχει πρόβλημα ώστε να εμπιστευθεί τον ιδιωτικό τομέα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ακόμα ότι η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί, ενώ σημείωσε ότι η Ελλάδα χρειάζεται σταθερό φορολογικό σύστημα και λιγότερη γραφειοκρατία. «Δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα για ακόμα περισσότερους φόρους», είπε, ενώ τάχθηκε κατά των μέτρων λιτότητας. Αντί για φόρους θα πρέπει να γίνουν περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, υπογράμμισε.

«Η Ελλάδα χρειάζεται ξένες επενδύσεις. Αυτή είναι η στρατηγική για να πάει η χώρα μπροστά. Όχι η λιτότητα. Αλλά αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί», τόνισε.

Δημοφιλή