Οι Άλπεις μέσα από το φακό του Jakub Polomski

Οι Άλπεις μέσα από το φακό του Jakub Polomski

O Πολωνός φωτογράφος Jakub Polomski προσπαθεί να δείξει πόσο μικρός φαίνεται ο άνθρωπος μπροστά στο μεγαλείο της φύσης και τράβηξε μερικές εντυπωσιακές εικόνες από τις Γαλλικές, Ελβετικές, Αυστριακές και Ιταλικές Άλπεις.

Η HuffPost Greece επικοινώνησε με τον φωτογράφο ο οποίος μας μίλησε για την επαγγελματική του πορεία και για τη συγκεκριμένη σειρά φωτογραφιών που έχει τίτλο "The Scale of Nature".

"Ήταν το 2005 όταν αγόρασα τη πρώτη μου φωτογραφική μηχανή. Αρχικά δεν ενδιαφερόμουν για τη φωτογραφία. Εκείνη την περίοδο είχα αρκετό ελεύθερο χρόνο και βλέποντας φωτογραφίες του περιοδικού National Geographic, αποφάσισα να δοκιμάσω να φωτογραφίσω τοπία. Ζω σε μια όμορφη τοποθεσία και έτσι άρχισα να φωτογραφίζω την περιοχή. Μετά από δυο χρόνια κέρδισα το πρώτο μου βραβείο σε διαγωνισμό φωτογραφίας. Το 2010 τιμήθηκα από το National Geographic κατακτώντας τη πρώτη θέση στην κατηγορία "Polish Landscape". Τρεις μήνες αργότερα, σε άλλο διαγωνισμό κέρδισα μια εβδομάδα ταξίδι στην Παταγονία. Εκεί τράβηξα πολλές φωτογραφίες. Τότε ήταν που αποφάσισα να γίνω επαγγελματίας φωτογράφος."

Για ποια φωτογραφία νιώθεις υπερήφανος ρωτάω: "Είναι μια φωτογραφία που τράβηξα στην κορυφή του Aiguille du Midi στο Chamonix. Είμαι υπερήφανος γι' αυτή τη φωτογραφία επειδή έχει τραβηχθεί σε ένα πολυσύχναστο τουριστικό μέρος το οποίο φωτογραφίζουν χιλιάδες άνθρωποι και η δικιά μου έγινε παγκοσμίως γνωστή."

"Έχω μικρό εξοπλισμό. Δεν μου αρέσει να μεταφέρω πολλά πράγματα. Χρησιμοποιώ ένα DSLR με 2 φακούς (16-35mm και 70-200mm). Μερικές φορές παίρνω μαζί μου τρίποδο. Πρόσφατα χρησιμοποίησα drone το οποίο θεωρώ ένα μεγάλο εργαλείο για τη δουλειά μου." καταλήγει.

Alps

Δημοφιλή