Καρφιά κυβερνητικών στελεχών κατά Μητσοστάκη για «νόμπελ ξενοφοβίας» και «υποκρισίας»

Καρφιά κυβερνητικών στελεχών κατά Μητσοστάκη για «νόμπελ ξενοφοβίας» και «υποκρισίας»
sooc

Για τη μεγάλη σημασία της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου, του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, και των μηνυμάτων που αυτή έστειλε σε παγκόσμιο επίπεδο, μιλά στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων κυβερνητική πηγή.

Ειδικότερα, επισημαίνει ότι η επίσκεψη των τριών θρησκευτικών ηγετών του Χριστιανισμού στη Λέσβο, ήταν ένα γεγονός παγκόσμιας σημασίας, που «ανέδειξε την ανθρωπιστική διάσταση του προσφυγικού ζητήματος, ενίσχυσε τις φωνές της αλληλεγγύης και καταδίκασε αποφασιστικά τον ρατσισμό, την ξενοφοβία και τη θρησκευτική μισαλλοδοξία».

Υπογραμμίζει ότι η επίσκεψη αυτή, για την οποία όλα τα διεθνή δίκτυα διέκοψαν το κανονικό τους πρόγραμμα -κάτι που, όπως παρατηρεί, δεν έκανε κανένα από τα ελληνικά ιδιωτικά κανάλια- «ενισχύει ιδιαίτερα τον αγώνα που κάνει η Ελλάδα και ο λαός της στο Προσφυγικό, και μάλιστα μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης». «Έναν αγώνα», τονίζει, «ανθρωπιάς και αλληλεγγύης ενάντια στις δυνάμεις των κλειστών συνόρων, των μονομερών ενεργειών, του ακροδεξιού λαϊκισμού και της ξενοφοβίας».

«Κάποιοι άλλοι, ας διεκδικήσουν, αν θέλουν, το Νόμπελ ξενοφοβίας. Ή το Νόμπελ υποκρισίας»

«Φυσικά ένα τέτοιο μήνυμα δεν μπορεί να επηρεάσει όσους προσβλέπουν στο προσφυγικό για άντληση πολιτικού οφέλους», αναφέρει η ίδια πηγή της κυβέρνησης και ασκεί κριτική στη στάση του αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και σε μερίδα των ΜΜΕ, καταλογίζοντάς τους «υποκριτική στάση».

Παρατηρεί συγκεκριμένα πως «είναι χαρακτηριστικό ότι στη συνέντευξη, ο κ. Μητσοτάκης δεν βρίσκει να πει ούτε μισή κουβέντα αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες, ούτε μισή κουβέντα εναντίον της ακροδεξιάς, που επιχειρεί να καπηλευθεί το ζήτημα» και πως «το μόνο που ανακοινώνει είναι ότι η εθνική στάση που είχε εξαγγείλει για το προσφυγικό (και την οποία ποτέ δεν εφάρμοσε στην πράξη) είναι παρελθόν». «Προφανώς», σχολιάζει, «υπερτερεί η προσπάθειά του να αποσταθεροποιήσει, με οποιονδήποτε τρόπο την κυβέρνηση».

Παρατηρεί επιπλέον η ίδια πηγή ότι «παράλληλα, διάφορα ΜΜΕ με εξαιρετικές επιδόσεις στην "προσφυγοφοβία", διέκοψαν εχθές για λίγο το εμπόριο τρόμου από τις ιστοσελίδες τους, για να εκφράσουν τη συγκίνησή τους για την επίσκεψη και το μήνυμα των ηγετών του Χριστιανισμού». Ωστόσο, συμπληρώνει, «σήμερα, από τις εφημερίδες τους, συνεχίζουν κανονικά τη σπέκουλα πάνω στο μοτίβο "βιασμοί - μαχαιρώματα - αλληλέγγυοι - τμήμα δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ" σαν το μήνυμα αλληλεγγύης από τη Λέσβο (το οποίο δεν αναφέρουν πουθενά άλλωστε) να μην ήρθε ποτέ».

«Αγώνας για λογαριασμό ολόκληρης της Ευρώπης, με ενεργή στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού»

Η ίδια πηγή επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση δίνει με ελάχιστα μέσα ένα δύσκολο αγώνα για τη διαχείριση του Προσφυγικού». Υπογραμμίζει πως «ο αγώνας αυτός, που έχει την ενεργή στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, είναι ένας αγώνας για λογαριασμό ολόκληρης της Ευρώπης, ένας αγώνας για τη νίκη των ανθρώπινων αξιών ενάντια στον λαϊκισμό και την ακροδεξιά». Και καταλήγει σχολιάζοντας σκωπτικά: «Κάποιοι άλλοι, ας διεκδικήσουν, αν θέλουν, το Νόμπελ ξενοφοβίας. Ή το Νόμπελ υποκρισίας».

Δημοφιλή