Ο φανταστικός κόσμος του Erik Johansson: Φωτογραφικές οφθαλμαπάτες που κάνουν το "αδύνατο να μοιάζει δυνατό"

Ο φανταστικός κόσμος του Erik Johansson: Φωτογραφικές οφθαλμαπάτες που κάνουν το "αδύνατο να μοιάζει δυνατό"

Όλοι μας έχουμε δει πολλές φωτογραφίες με οπτικές αυταπάτες στο παρελθόν, λίγα όμως ξεπερνούν αυτά του 31χρόνου ταλαντούχου Σουηδού φωτογράφου και retoucher Erik Johansson, από την πόλη Götene της κεντρικής Σουηδίας.

Το τελευταίο έργο του Johansson ονομάζεται Impact και όπως αναφέρει στη HuffPost Greece του πήρε αρκετούς μήνες για να το ολοκληρώσει.

erik johansson

Το έργο του μοιάζει απίστευτο και εξωπραγματικό, αλλά το λεπτομερές ρετουσάρισμα το κάνει να μοιάζει σχεδόν πραγματικό. Ο νεαρός Σουηδός εργάζεται στους πιο μεγάλους εμπορικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο.

Ο εξοπλισμός που χρησιμοποίησε στο Impact είναι: "Μια κάμερα Hasselblad H5D-40, ένα μόνιτορ Eizo COLOREDGE CG318-4k και για την επεξεργασία χρησιμοποίησα το Adobe Photoshop CC 2015." αναφέρει.

Τι είναι όμως αυτό που τον εμπνέει, ρωτάω: "Εμπνέομαι από πολλά πράγματα γύρω μου. Από πράγματα που βλέπω στην καθημερινή μου ζωή αλλά και το έργο άλλων καλλιτεχνών και τη μουσική. Νομίζω ότι πολλά συμβαίνουν επειδή βλέπω τον κόσμο από μια διαφορετική οπτική γωνία. Εμπνέομαι περισσότερο από ζωγράφους και λιγότερο από φωτογράφους", καταλήγει.

Όσο αφορά τις σπουδές του αναφέρει: "Έχω σπουδάσει μηχανικός υπολογιστών στο Chalmers University of Technology στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. Αποφοίτησα το 2010 με master in Interaction Design", τονίζει.

Impact - Behind the Scenes

Δημοφιλή