Eπιστήμονες αποκαλύπτουν τι ήταν αυτό που έκανε αξεπέραστη τη φωνή του Freddie Mercury

Eπιστήμονες αποκαλύπτουν τι ήταν αυτό που έκανε αξεπέραστη τη φωνή του Freddie Mercury

Επιστημονική έρευνα ανάλυσε την ξεχωριστή φωνή του Freddie Mercury. Παρ' ότι έχουν περάσει τόσα χρόνια από το θάνατο του θρυλικού τραγουδιστή η φωνή του ακόμα συνεπαίρνει όσους ακούνε τα τραγούδια των Queen. Τώρα μια ομάδα ερευνητών εξέτασε τα φωνητικά ταλέντα του και δημοσίευσε τα αποτελέσματα στο περιοδικό Logopedics Phoniatrics Vocology.

Επικεφαλής της έρευνας είναι ο Christian Herbst του πανεπιστημίου της Βιέννης και ανέλυσε τα “Την σόλο συλλογή του Freddie Mercury” και 23 διαθέσιμα τραγούδια των Queen,αναφέρει δημοσίευμα του foxnews.

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν επίσης μια ενδοσκοπική κάμερα σε κάποιον τραγουδιστή ο οποίος μιμήθηκε τη φωνή του Mercury καθώς και μια σειρά από συνεντεύξεις που έδωσε ο αείμνηστος τραγουδιστής.

Μια ανάλυση της ομιλίας του Mercury δείχνει ότι ήταν βαρύτονος. Αυτό βασίζεται στην υπόθεση έξι συνεντεύξεων όπου ανάλυσαν και βρήκαν πως η μέση θεμελιώδης συχνότητα ομιλίας του ήταν στα 117.3 Hz. Αυτό σε συνδυασμό με την ιστορία πως ο Freddie Mercury απέρριψε, κάποτε, ένα ντουέτο σε όπερα διότι φοβόταν πως το κοινό δε θα αναγνωρίσει τη βαρύτονη φωνή του, οδήγησε στο συμπέρασμα πως ο Mercury είχε την ικανότητα να αλλάζει τους τρόπους που τραγουδούσε.

Η ίδια ομάδα αποφάνθηκε πως οι φωνητικές χορδές του Freddie Mercury κινούνταν πιο γρήγορα από ενός μέσου ανθρώπου, δηλαδή με 7.04 Hz (vibrato) έναντι 5.4-6.9 Hz ενός μέσου ανθρώπου.