Επίθεση κουκουλοφόρων σε σεμινάριο διαιτητών στο Περιστέρι

Επίθεση κουκουλοφόρων σε σεμινάριο διαιτητών στο Περιστέρι
Eurokinissi

Επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη σε σεμινάριο διαιτητών που διεξήχθη στο Περιστέρι.

Περίπου 40 χούλιγκαν εμφανίστηκαν στο χώρο του σεμιναρίου και άρχισαν να εκτοξεύουν γιαούρτια και αυγά προς τους διαιτητές, ένας εκ των οποίων τραυματίστηκε ελαφρά. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι στο σεμινάριο βρισκόντουσαν οι διαιτητές Σπάθας και Ζωγράφος, οι οποίοι θα μπορούσαν να γίνουν στόχος των κουκουλοφόρων αλλά δεν έγιναν αντιληπτοί και έτσι απετράπησαν τα χειρότερα.

Μετά την καταδρομική ενέργεια η ΕΠΟ εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση που κάνει λόγο για «εγκληματική οργάνωση που δρα ανεξέλεγκτη»: «Μια εγκληματική οργάνωση που δρα ανενόχλητη το τελευταίο χρονικό διάστημα, συνεχίζει να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα ανθρώπων του ποδοσφαίρου. Άλλο ένα περιστατικό βίας έρχεται να προστεθεί στην αλυσίδα γεγονότων.

Σήμερα το απόγευμα στο στόχαστρο κρανοφόρων και κουκουλοφόρων βρέθηκαν διαιτητές και βοηθοί διαιτητές των Ενώσεων Αθήνας, Πειραιά, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής που παρακολουθούσαν επιμορφωτικό σεμινάριο στο ΚΥΒΕ Περιστερίου. Οι 40 επιτιθέμενοι εκτός από απειλές και ύβρεις, εκτόξευσαν αντικείμενα εναντίον των συμμετεχόντων και προκάλεσαν τραυματισμό ενός εξ αυτών.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καταδικάζει απερίφραστα τις πράξεις βίας. Καλεί την Πολιτεία να προστατεύσει τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου και να βρει τα εγκληματικά στοιχεία εκείνα που έχουν στόχο τον εκφοβισμό τους και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλειά τους. Καλεί επίσης όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο να υπερασπιστούν τους λειτουργούς του και συνεπώς και το ίδιο το άθλημα από τη στοχοποίηση που υφίστανται».

Δημοφιλή