Ένας άντρας παντρεύεται τον άντρα των ονείρων του. Εσείς, θα σταθείτε δίπλα του;

Ένας άντρας παντρεύεται τον άντρα των ονείρων του. Εσείς, θα σταθείτε δίπλα του;
youtube

Ένας άντρας. Εργάζεται, απολαμβάνει τις βόλτες στην Αθηνά, μαγειρεύει, ταξιδεύει και του αρέσει να περνάει χρόνο με τους φίλους του, κάνοντας επισκέψεις σε μουσεία και διασκεδάζοντας σε μπαρ. Έχει μία μαμά και έναν μπαμπά που λατρεύει και επισκέπτεται όποτε βρίσκει ευκαιρία. Φτιάχνει το καινούριο του σπίτι, υπηρετεί στο Ναυτικό, πονάει και θυμώνει όταν βλέπει τη μητέρα του στο κρεβάτι να είναι άρρωστη. Κάνει διακοπές με τους φίλους του. Παντρεύεται.

Σας θυμίζει κάτι η ιστορία αυτού του άντρα; Μοιάζει μία τυπική ιστορία, χωρίς κάτι το ιδιαίτερο. Μία απλή καθημερινή ιστορία, ενός ανθρώπου της διπλανής πόρτας, που στο τέλος παντρεύεται τον άντρα των ονείρων.

Πρόκειται για την καμπάνια πανελλήνιας εμβέλειας με τίτλο «Δίπλα σου», η οποία έχει στόχο την καταπολέμηση των διακρίσεων βάσει του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου, αλλά και των αυξανόμενων ομοφοβικών επιθέσεων που καταγράφονται στην Ελλάδα. Μία πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν πολλά ομόφυλα ζευγάρια στην χώρα μας. Το εγχείρημα αποτελεί μία προσπάθεια αύξησης της ορατότητας και του βαθμού αποδοχής των ομοφυλόφιλων με όχημα τη ζωή των ομόφυλων ζευγαριών, από το σύνολο της κοινωνίας.

Μέσα από ημερίδες και προβολή υλικού, οι αρμόδιοι φορείς του προγράμματος, δηλαδή η Ομοφυλοφιλική και Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας (ΟΛΚΕ) και οι οργανώσεις «Thessaloniki Pride», «Athens Pride» και «Θετική Φωνή», φιλοδοξούν να αναδείξουν τη συντροφικότητα μεταξύ ζευγαριών του ίδιου φύλου, αλλά και να την χρησιμοποιήσουν ως χημα για την διεκδίκηση ίσων δικαιωμάτων και ευκαιριών για όλους τους πολίτες της χώρας μας (ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό ή την ταυτότητα ή έκφραση φύλου). Επιπλέον, να εξοικειώσουν την κοινή γνώμη με τις ανωτέρω θεματικές.

Ταυτόχρονα, εδώ και λίγο καιρό έχει τεθεί σε λειτουργία η Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης 11528-ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ για λεσβίες, γκέι, αμφί, τρανς, τις οικογένειές τους και για εκπαιδευτικούς. Λειτουργεί εργάσιμες ημέρες, Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 13:00 έως 21:00. Οι κλήσεις είναι ανώνυμες, εμπιστευτικές και όσες πραγματοποιούνται από σταθερό τηλέφωνο ΟΤΕ έχουν χρέωση αστικής μονάδας*. Στις κλήσεις απαντούν εξειδικευμένες και εξειδικευμένοι ψυχολόγοι.

Αρμόδιοι φορείς υλοποίησης του προγράμματος είναι η Ομοφυλοφιλική και Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας (ΟΛΚΕ) και οι οργανώσεις «Thessaloniki Pride», «Athens Pride» και «Θετική Φωνή».

Το πρόγραμμα υλοποιείται με την αποκλειστική υποστήριξη του Κοινωφελούς Οργανισμού «αλληλεγγύη – Solidarity Now».

Το Πρόγραμμα έχει την αλληλεγγύη και τη στήριξη των οργανώσεων: "Οικογένειες Ουράνιο Τόξο", "Queertrans", "Ομοφοβία και Τρανσφοβία στην Εκπαίδευση", "ΛΟΑΤ-ΑμεΑ", "ThessΔΙΚΤΥΟ", "Thessaloniki Rainbow Youth", "Proud Seniors", "ΑΜΚΕ Κλίμακα" και "Generation 2".

Το 11528–ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ έχει την ηθική στήριξη του Δήμου Αθηναίων και της Περιφέρειας Αττικής.

Δημοφιλή