Γερμανίδα βρήκε το παλαιότερο μήνυμα σε μπουκάλι μετά από 108 χρόνια και πήρε αμοιβή

Γερμανίδα βρήκε το παλαιότερο μήνυμα σε μπουκάλι μετά από 108 χρόνια και πήρε αμοιβή
Marine Biological Association

Η Marianne Winkler ήταν σε διακοπές στο νησί Amrum της Γερμανίας τον περασμένο Απρίλιο όταν σκόνταψε πάνω σε ένα παλιό μπουκάλι που περιείχε κάποιο μήνυμα και είχε ξεβράσει η θάλασσα.

"Είναι μεγάλη χαρά όταν κάποιος βρίσκει ένα μήνυμα σε ένα μπουκάλι" είπε ένας συνταξιούχος εργαζόμενος ταχυδρομείου στην τοπική ιστοσελίδα Amrum News. "Από πού προέρχεται, ποιος το έγραψε και πόσο καιρό έχει να ταξιδέψει με ανέμους, κύματα και ρεύματα;"

Το μπουκάλι έπλεε στη θάλασσα για περισσότερα από 108 χρόνια. Αυτή την εβδομάδα, το Guinness World Records επιβεβαίωσε ότι η ανακάλυψή της Winkler ήταν το παλαιότερο μήνυμα σε μπουκάλι που βρέθηκε ποτέ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian, το μπουκάλι πέταξε στο νότιο τμήμα της Βόρειας Θάλασσας ο βιολόγος George Parker Bidder, στις 30 Νοεμβρίου 1906. Ήταν ένα από τα περισσότερα από τα 1.000 τέτοια μπουκάλια που ο ερευνητής πέταξε στη θάλασσα με σκοπό να ερευνήσει τα ρεύματα των ωκεανών.

Μέσα στο μπουκάλι ήταν μια καρτ-ποστάλ με ένα μήνυμα γραμμένο στα αγγλικά, γερμανικά και ολλανδικά. Ο αποστολέας ζητούσε από τον οιονδήποτε παραλήπτη να επιστρέψει την κάρτα στο Ινστιτούτο Θαλάσσιων Ερευνών του Πλίμουθ, με το ζευγάρι των συνταξιούχων Γερμανών να ανταποκρίνεται και να στέλνει μέσω ταχυδρομείου την κάρτα στη Μεγάλη Βρετανία.

Η Winkler, η οποία δεν είχε ιδέα για το πόσο παλιό είναι το μπουκάλι που ανακάλυψε, ακολούθησε τις οδηγίες και έστειλε την καρτ-ποστάλ στο διεθνούς φήμης ινστιτούτο του Πλίμουθ.

Ο Bidder είχε υποσχεθεί αμοιβή ένα σελίνι σε όποιον θα ανακάλυπτε τα μπουκάλια του.Οι υπεύθυνοι του ινστιτούτου στο Πλίμουθ φρόντισαν μέσω του eBay να βρουν ένα σελίνι και να ανταμείψουν την Γερμανίδα συνταξιούχο.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην Αμερικανική έκδοση της HuffPost.

Δημοφιλή