Χωρίς οριστική λύση η συνάντηση Κατρούγκαλου με ΕΣΗΕΑ

Χωρίς οριστική λύση η συνάντηση Κατρούγκαλου με ΕΣΗΕΑ
Eurokinissi

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι η τριμερής συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, αποτελούμενης από τον υπουργό Γιώργο Κατρούγκαλο και τον υφυπουργό, αρμόδιο για την κοινωνική ασφάλιση Τάσο Πετρόπουλο, με τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τους εκπροσώπους των εργαζομένων, σε μία προσπάθεια να βρεθεί λύση για το αγγελιόσημο.

Μετά από τη συνάντηση, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση προσπάθησε να υπερασπίσει το αγγελιόσημο ως οιωνεί εργοδοτική εισφορά και όχι ως κοινωνικό πόρο. Όπως είπε, «στο πλαίσιο μίας θεολογικής εμμονής, οι δανειστές μας επέμειναν στην κατάργηση του αγγελιόσημου και, γι' αυτό το λόγο, καλέσαμε τη σημερινή συνάντηση, ώστε να δούμε πως, ενόψει της νομοθετικής κατάργησης, μπορούν να υπάρξουν εναλλακτικοί τρόποι διάσωσης του σχετικού πόρου, μέσω μίας συμφωνίας μεταξύ των εργοδοτικών οργανώσεων στον Τύπο, συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρονικού και των σωματείων των εργαζομένων».

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι διερευνήθηκε αυτή η δυνατότητα σήμερα, χωρίς να υπάρξει συμφωνία, «αλλά με τη δήλωση και από τις δύο πλευρές μίας διάθεσης να συνεχιστεί αυτή η συζήτηση».

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο υπουργός Εργασίας, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξέφρασε την πρόθεση της κυβέρνησης να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να σωθεί ο ΕΔΟΕΑΠ.

Στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ μαζί με τους εκπροσώπους όλων των σωματείων των εργαζομένων στον Τύπο για να καθορίσουν την στάση του κλάδου.

Δημοφιλή