Ο χάρτης της Ευρώπης σύμφωνα με τους Ιάπωνες. Τα στερεότυπα για κάθε χώρα

Ο χάρτης της Ευρώπης σύμφωνα με τους Ιάπωνες. Τα στερεότυπα για κάθε χώρα
Paris, France, Eiffel Tower, woman taking photograph of self
Paris, France, Eiffel Tower, woman taking photograph of self
Fredrik Skold via Getty Images

Χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου έχουν δει το χάρτη που έφτιαξε ο καθηγητής Ιαπωνικής ιστορίας και Ασιατικών σπουδών στο Rutgers University Nick Kapur όπου αποτυπώνει με έναν ξεκαρδιστικό τρόπο την αντίληψη που έχει η πλειονότητα των Ιαπώνων για τους λαούς της ΕΕ.

Όπως εξηγεί ο ίδιος η δημιουργία του χάρτη έγινε τυχαία έπειτα από έρευνα στο Google σχετικά με τις αναζητήσεις των Ιαπώνων. Τα αποτελέσματα ήταν τόσο ενδιαφέροντα, λέει ο ίδιος, που ένιωσε την ανάγκη να μοιραστεί τα ευρήματα με τον υπόλοιπο κόσμο.

Για παράδειγμα τη Ρουμανία τη συσχετίζουν με το λαρδί, ενώ για τη Βουλγαρία πιστεύουν πως εκεί φτιάχνουν το καλύτερο γιαούρτι, η Σουηδία είναι η χώρα που έχει όμορφους ανθρώπους. Από την άλλη οι Λιθουανοί είναι αυτοί που συμπαθούν τους Ιάπωνες και η Φινλανδία είναι η χώρα καταγωγής του Άη Βασίλη. Η Ιταλία είναι συνδεδεμένη με τη μαφία, η Ισπανία με το ποδόσφαιρο, για κάποιο λόγο πιστεύουν ότι οι Πολωνοί είναι χαζοί και οι Γερμανοί είναι αυτοί που σκότωσαν Εβραίους, στη Γαλλία δεν υπάρχουν χοντροί άνθρωποι και στη Δανία όλοι είναι χαρούμενοι και λίστα συνεχίζεται.

Όσον αφορά στη χώρα μας δεν έχετε παρά να δείτε το χάρτη που ακολουθεί...

Δημοφιλή