Τι αποκάλυψε η μικρή η Μαρία στους παιδοψυχολόγους που την εξέτασαν

Τι αποκάλυψε η μικρή η Μαρία στους παιδοψυχολόγους που την εξέτασαν
Sooc

«Έπαιζα με τα σκυλάκια. Έψαχνα και ένα μικρό πόνι. Ακολούθησα τα ζωάκια και ξαφνικά κατάλαβα ότι χάθηκα».

Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια που είπε η μικρή Μαρία-Ειρήνη Πρίντεζη για τις συνθήκες της εξαφάνισής της, σε παιδοψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ. που την εξέτασε στο νοσοκομείο Παίδων. Στο Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου, όπου πήγε αρχικά το κοριτσάκι, οι αστυνομικοί αντίκρισαν ένα τρομαγμένο και πεινασμένο παιδί. «Διψάω και πεινάω πολύ», τους είπε και εκείνοι του έδωσαν νερό και λίγο τσουρέκι.

Αστυνομική πηγή αναφέρει στη HuffPost Greece ότι «το παιδί δεν φέρει κανένα ίχνος κακοποίησης, παρά μόνο μερικά γρατζουνίσματα που προέρχονται από κλαδιά. Το πιθανότερο είναι το βράδυ να διανυχτέρευσε σε κάποιο αλσύλλιο. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε τα λεγόμενα του παιδιού, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ερευνάμε και τα άλλα ενδεχόμενα. Ένα από αυτά είναι ο παππούς να είχε διαφορές με Ρομά που για λόγους αντεκδίκησης άρπαξε το παιδί, το οποίο στη συνέχεια άφησε αντιλαμβανόμενος τη δημοσιότητα που έχει πάρει το θέμα. Το σενάριο αυτό, ωστόσο, δεν προκύπτει από στοιχεία».

Από την πλευρά του ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος (Χαμόγελο του Παιδιού) δηλώνει στη HuffPost Greece ότι «η Μαρία φαίνεται καλά. Κανείς, όμως, δεν μπορεί να ξέρει πως νιώθει μέσα της. Είναι νωρίς για να πούμε με σιγουριά το τι συνέβη. Αυτό θα προκύψει μέσα από εξειδικευμένο τρόπο, τον οποίο γνωρίζουν οι παιδοψυχολόγοι».

Το κοριτσάκι, ηλικίας 3,5 ετών, εντοπίστηκε τη Δευτέρα στις 12:50 από περαστικό στην Αφαία Χαϊδαρίου. Εντύπωση, πάντως, προκαλεί η απόσταση χιλιομέτρων (4 χιλιόμετρα) που διήνυσε το παιδί από το σημείο της εξαφάνισής του μέχρι και την περιοχή όπου τελικά βρέθηκε.

Σε δηλώσεις του ο Γιώργος Πρίντεζης, παππούς της μικρής, άφησε υπόνοιες για αρπαγή της εγγονής του, λέγοντας ότι «κάποιος το πήρε το παιδί».

Υπενθυμίζεται ότι οι γονείς του κοριτσιού είχαν καταγγείλει την εξαφάνισή του την Κυριακή, λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα, αναφέροντας στην Αστυνομία ότι το παιδί τους χάθηκε χωρίς να αντιληφθούν το παραμικρό.

Λόγω της συγκεκριμένης καταγγελίας, ξεκίνησε η έρευνα, με τη συνδρομή και του Χαμόγελου του Παιδιού, που κατέληξε στον εντοπισμό της Μαρίας-Ειρήνης.

Σε ανακοίνωσή του, το Χαμόγελο του Παιδιού αναφέρει ότι «σημαντικό ρόλο στην εύρεση της Μαρίας- Ειρήνης έπαιξε η καλή συνεργασία μεταξύ της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης 'Θανάσης Μακρής' με τα εκπαιδευμένα σκυλιά που αυτή διαθέτει, καθώς και του διασωστικού πληρώματος του Χαμόγελου του Παιδιού, που εξ αρχής βρέθηκαν στο σημείο εξαφάνισης της ανήλικης. Καταλυτική ήταν η συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές, το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας-Ε.Μ.Α.Κ., την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, που βοήθησαν στις διαδικασίες αναζήτησης της Μαρίας- Ειρήνης.

Εξ αρχής, ψυχολόγος από το Χαμόγελο του Παιδιού βρέθηκε κοντά στην οικογένεια και θα βρεθεί κοντά στη Μαρία-Ειρήνη και την οικογένειά της για οτιδήποτε χρειαστούν».

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής.

Δημοφιλή