Καλοκαίρι γεμάτο εκδηλώσεις που καμιά παρέα δεν πρέπει να χάσει

Καλοκαίρι γεμάτο εκδηλώσεις που καμιά παρέα δεν πρέπει να χάσει
Shutterstock / Yuri Arcurs

Καλοκαίρι στην Ελλάδα σημαίνει ήλιος, θάλασσα, καλό φαγητό, μουσική, θέατρο και χορός! Φυσικά, όλα τα παραπάνω δεν έχουν κανένα νόημα αν δεν έχεις κάποιον να τα μοιραστείς. Ευτυχώς το φετινό καλοκαίρι στην Ελλάδα θα είναι γεμάτο από πολλή μουσική, θέατρο και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις τις οποίες δεν πρέπει να χάσετε με τίποτα. Πάρτε τους αγαπημένους σας φίλους, πιάστε το κινητό σας τηλέφωνο και κλείστε εισιτήρια για όλες τις εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε.

Μουσική:

Το καλοκαίρι 2016 θα είναι άκρως μουσικό. Τα ονόματα συγκροτημάτων και τραγουδιστών ανακοινώνονται το ένα μετά το άλλο και τα εισιτήρια εξαντλούνται γρήγορα. Επειδή φέτος είναι μία χρονιά που αξίζει να επενδύσετε στη μουσική σας παιδεία, μη χάσετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τους αγαπημένους σας καλλιτέχνες. Άλλωστε, ποιος ξέρει πότε θα τύχει να έρθουν πάλι στην χώρα μας; Ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει όποιος είναι φανατικός των συναυλιών είναι τα εισιτήρια. Ειδικά σε μεγάλες συναυλίες, όπως θα είναι φέτος οι Muse, οι Tindersticks, οι The Last Shadow Puppets κλπ, τα εισιτήρια εξαντλούνται γρήγορα, πριν προλάβει κανείς να φτάσει στο γκισέ. Ευτυχώς το Eurobank Mobile App, έχει δώσει την λύση, αφού μέσα από από ένα σύγχρονο και εύχρηστο περιβάλλον μπορείτε να έχετε άμεση πρόσβαση στις τραπεζικές σας συναλλαγές. Με λίγα λόγια, ο τέλειος τρόπος για να κλείσετε γρήγορα και με ασφάλεια τα εισιτήρια για την επόμενη συναυλία που θέλετε να πάτε. Κι επειδή μία συναυλία δεν είναι το ίδιο απολαυστική αν δεν είσαι μαζί με την παρέα σου. Κλείστε τα εισιτήρια όλοι μαζί και δώστε στους φίλους σας τα χρήματα μέσω του κινητού σας τηλεφώνου, με την υπηρεσία «Pay a Friend». Ούτε τράπεζες, ούτε ουρές! Μπορείτε να στείλετε χρήματα μέσω email, αριθμού κινητού, ακόμα και μέσω Facebook.

Ο παρακάτω οδηγός με τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες, θα σας βοηθήσει να έχετε έναν βασικό μπούσουλα, αλλά και να γνωρίζετε πως να διαχειριστείτε το συναυλιακό σας budget.

Tindersticks

Πότε:25/5

Που: στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

John Carpenter

Πότε: 27/5

Που: στο Piraeus Academy

Beirut

Πότε: 1/6

Που: στο Release Athens

The Last Shadow Puppets

Πότε: 5/6

Που: στο Rockwave

Suede

Πότε: 5/6

Που: στο Rockwave

PJ Harvey

Πότε: 7/6

Που: στο Release Athens

Sigur Ros

Πότε: 13/6

Που: στο Release Athens

Muse

Πότε: 23/7

Που: στο Ejekt

Θέατρο:

Μπορεί το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου να μην έχει βγάλει ακόμα πρόγραμμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνουν καλοκαιρινές περιοδείες. Κλείστε εισιτήρια με την παρέα σας, γιατί όλοι χρειαζόμαστε λίγη κουλτούρα στη ζωή μας.

Αντιγόνη Σοφοκλή

Η σύγκρουση μεταξύ των δύο γιων του Οιδίποδα, Πολυνείκη και Ετεοκλή, για τον θρόνο της Θήβας έχει τελειώσει. Τα δύο αδέλφια βρίσκονται νεκρά στο πεδίο της μάχης. Ο Κρέων, ο νέος βασιλιάς της Θήβας, έχει δώσει διαταγή να παραμείνει άταφος ο Πολυνείκης, που πολέμησε ενάντια στην πατρίδα του. Όμως η αδελφή του νεκρού, Αντιγόνη, αποφασίζει να τον τιμήσει με την πρέπουσα ταφή. Συλλαμβάνεται και οδηγείται στον Κρέοντα, που, τηρώντας τους νόμους της πολιτείας, την καταδικάζει σε θάνατο.

Πότε: Από τις 15/7

Λυσιστράτη Αριστοφάνη

Ενώ ο Πελοποννησιακός Πόλεμος μαίνεται κρατώντας τους άντρες μακριά από τα σπίτια τους, η Λυσιστράτη πείθει τις γυναίκες της Αθήνας και της Σπάρτης να κάνουν αποχή από τα "συζυγικά τους καθήκοντα", με στόχο την κατάπαυση των εχθροπραξιών μεταξύ των δύο πόλεων. Ταυτόχρονα, οι γυναίκες προχωρούν σε κατάληψη του ταμείου δημοσίων πόρων, από τους οποίους χρηματοδοτούνται οι πολεμικές επιχειρήσεις. Η δράση των γυναικών έχει άμεσα αποτελέσματα και το στρατόπεδο των αντρών αντιδρά με όλους τους δυνατούς τρόπους. Μετά από υπαναχωρήσεις, διαπληκτισμούς και διαπραγματεύσεις, η ειρήνη επιτυγχάνεται και το γεγονός γιορτάζεται με ένα βακχικό γλέντι.

Πότε: Από τις 5/8

Εκθέσεις:

Ύπνος Project

Μέχρι τις 19 Ιουνίου, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, λαμβάνει χώρα το Υπνος Project, το οποίο υπόσχεται να μας ανοίξει τα μάτια για όλες εκείνες τις ώρες της ζωής μας που δεν ξέρουμε ποιοι είμαστε.

Πότε: Μέχρι τις 19 Ιουνίου

Που: Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση

3 πειράματα στην πόλη από την Candy Chang

Έχοντας πειράξει ό,τι νοείται ως δημόσιος χώρος, από το Χονγκ Κονγκ έως το Λας Βέγκας, η διάσημη εικαστικός, Candy Chang, έρχεται και στην Αθήνα με τρεις site-specific εγκαταστάσεις της.

Πότε: Μέχρι τις 31 Μαΐου

Που: Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση

Χορός:

Για όσους αγαπούν τον χορό, το Φεστιβάλ χορού Καλαμάτας συνδυάζει και κίνηση και θάλασσα. Κάντε έκπληξη στην παρέα σας, κλείστε εισιτήρια και πάρτε τα χρήματα αργότερα, χρησιμοποιώντας την υπηρεσία «Pay a Friend».

22ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αποτελεί κορυφαία δραστηριότητα του Διεθνούς Κέντρου Χορού της πόλης. Ιδρύθηκε την άνοιξη του 1995 με αντικείμενο την προώθηση της χορευτικής τέχνης και με άξονες την έρευνα, την εκπαίδευση και την καλλιτεχνική δράση και παραγωγή.

Πότε: Ιούλιος 2016 (Οι ακριβείς ημερομηνίες θα ανακοινωθούν στις 20 Μαΐου)