Boeing 777X: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το μεγαλύτερο δικινητήριο επιβατηγό αεροσκάφος στον κόσμο

Boeing 777X: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το μεγαλύτερο δικινητήριο επιβατηγό αεροσκάφος στον κόσμο

Ονομάζεται Boeing 777x και είναι το νέο όπλο της αμερικανικής εταιρίας. Βασισμένο στο 777, πετυχαίνει τις βελτιώσεις χάρη στον νέο κινητήρα GE9X της GE Aviation ενώ θα έχει και συνθετικά φτερά, μακρύτερα του 777 με πτυσσόμενα κάθετα winglets. Το ibtimes.co.uk μας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για το νέο αεροσκάφος.

Θα έχει μέρη κατασκευασμένα από 3D εκτυπωτή

Ορισμένα μέρη του αεροπλάνου θα είναι κατασκευασμένα εκτυπωτή 3D.

Ένας κινητήρας 9000 κιλά

Η μηχανή GE9X,που φτιάχτηκε με βάση το σύστημα GE Aviation θα συνεισφέρει στη γενικότερη εξοικονόμηση καυσίμων.Συνολικά θα καταναλώνει 12% λιγότερα καύσιμα από τα συνηθισμένα αεροπλάνα. Οι πρώτες πτητικές δοκιμές θα γίνουν το 2018 ενώ ο κινητήρας ετοιμάζεται για το αεροσκάφος 777X. Η διάμετρός του είναι 3,35 μέτρα.

Μεγάλο άνοιγμα φτερών

Το Boeing 777X θα έχει άνοιγμα φτερών εν πτήσει 71.8 μέτρα και όταν βρίσκεται στο έδαφος αυτά θα διπλώνουν και θα φτάνουν τα 64,8 μέτρα. Βασίζονται στη σειρά 787Dreamliner. Θα διπλώνει τα φτερά του ώστε να μπορεί πιο εύκολα να χωρέσει σε αεροδρόμια με μεγάλη κίνηση.

Έτσι θα μοιάζει η καμπίνα

Θα έχει μεγαλύτερα παράθυρα σε σχέση με όλα τα άλλα πιθανά εμπορικά αεροσκάφη ενώ θα έχει πιο ευρύχωρη καμπίνα και νέο σύστημα φωτισμού.

Η παραγωγή θα ξεκινήσει το 2017 και τα πρώτα αεροπλάνα 777x θα παραδωθούν το 2020.Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις εντυπωσιακές εικόνες.

Δημοφιλή