Σοβαρές οι ευθύνες των γονιών της 4χρονης Μαρίας-Ειρήνης σύμφωνα με τη δικογραφία

Σοβαρές οι ευθύνες των γονιών της 4χρονης Μαρίας-Ειρήνης σύμφωνα με τη δικογραφία
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Σοβαρές ευθύνες των γονιών της 4χρονης Μαρίας-Ειρήνης προκύπτουν μέσα από τη δικογραφία που σχηματίστηκε για την εξαφάνιση του παιδιού την περασμένη Κυριακή από τη μάντρα του παππού της στο Σκαραμαγκά.

Οι γονείς θα παρουσιαστούν αύριο το πρωί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο για να δικαστούν με τους συνηγόρους υπεράσπισης να επιμένουν ότι οι γονείς δεν φέρουν ευθύνη και να καταθέτουν μηνύσεις για αρπαγή της 4χρονης.

Το σημαντικότερο σημείο της δικογραφίας είναι η κατάθεση της ψυχολόγου αστυνομικού της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Ασφάλειας που κλήθηκε να εξετάσει την μικρή Μαρία – Ειρήνη: «Όταν η ανήλικη εντοπίστηκε και μεταφέρθηκε στο Α.Τ Χαϊδαρίου μετέβη εκεί προκειμένου να την εξετάσω και να διερευνήσω τις συνθήκες εξαφάνισης της. Η ανήλικη ήταν εμφανώς σοκαρισμένη από το γεγονός ότι περιφέρονταν για αρκετές ώρες στο δάσος, ενώ κάποια στιγμή ανέφερε ότι κοιμήθηκε κάτω από δέντρα, σε κάτι κλαδιά. Ως προς το πως εξαφανίστηκε επανέλαβε πάρα πολλές φορές ότι την άφησε η μητέρα της κι ότι εκείνη την έψαχνε φοβισμένη και την φώναζε αλλά εκείνη δεν ήταν πουθενά. Την ρώτησα αν άκουσε κάποιον να τη φωνάζει ή αν είδε κάποιον να τη ψάχνει και εκείνη μου απάντησε όχι. Από τις ερωτήσεις που της έκανα για τις σχέσεις με τους γονείς της και την οικογένεια της οι απαντήσεις της ήταν διφορούμενες, καθώς άλλες φορές έλεγε ότι οι γονείς της την αγαπούν κι άλλες όχι. Την ρώτησα πολλές φορές αν η ίδια από μόνη της διέφυγε την προσοχή των γονιών της και χάθηκε αλλά εκείνη επέμενε ότι την άφησε η μητέρα της. Ύστερα από κάποια στιγμή το παιδί κουράστηκε και ζήτησε τη μητέρα της. Όταν συναντήθηκε η ανήλικη με τη μητέρα της συνέχισε να της λέει ότι την άφησε μόνη της στο δάσος. Εξαιτίας της πολύ νεαρής ηλικίας της ανήλικης είναι δύσκολο να προσδιορίσω το κατά πόσο η περιγραφή της για την εξαφάνιση της είναι ακριβής και πραγματική. Θεωρώ ότι χρήζει περαιτέρω εξέτασης από ειδικό πραγματογνώμονα προκειμένου να εξεταστούν οι συνθήκες εξαφάνισης της αλλά και η εν γένει δυναμική και οι σχέσεις της οικογένειας'».

Δημοφιλή