Έρχεται το νέο άλμπουμ των Radiohead

Έρχεται το νέο άλμπουμ των Radiohead
Youtube

Το ένατο άλμπουμ των Radiohead, του οποίου δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα ακόμη ο τίτλο του, αναμένεται να κυκλοφορήσει, την Κυριακή 8 Μαΐου, από την XL Records.

Πριν λίγε μέρες το συγκρότημα από την Οξφόρδη κυκλοφόρησε το πρώτο κλιπ του νέου τους άλμπουμ, το "Burn The Witch" αφήνοντας στους θαυμαστές τους πολύ καλές εντυπώσεις.

Μετά το "Burn the Witch" που μας έδωσε μια πρώτη εξαιρετική γεύση από την καινούρια δουλειά τους κυκλοφόρησε το δεύτερο κλιπ τους με τίτλο "Daydreaming", όπου ο Paul Thomas Anderson σκηνοθετεί τον Thom Yorke.

Το τελευταίο τους άλμπουμ, το "The King of Limbs" είχε κυκλοφορήσει το 2011. Στο μεσοδιάστημα τα μέλη του γκρουπ είχαν επικεντρωθεί σε σόλο εμφανίσεις: Ο ντράμερ Phil Selway κυκλοφόρησε το δεύτερο σόλο άλμπουμ του, το Weatherhouse, το 2014, ενώ ο Yorke περιόδευσε με τους Flea, Nigel Godrich, Joey Waronker και Mauro Refosco στο Atoms για το Peace project. Το σόλο του άλμπουμ "Tomorrow’s Modern Boxes", κυκλοφόρησε το 2014.

Ο κιθαρίστας και κιμπορντίστας Jonny Greenwood εν τω μεταξύ εργάστηκε σε δεκάδες ταινίες, πολλές από τις οποίες έχουν σκηνοθετηθεί από τον Anderson. Έχει συνεργαστεί επίσης με μια σειρά από μουσικούς της κλασικής μουσική, κυρίως τη Σύγχρονη Ορχήστρα του Λονδίνου, αναφέρει δημοσίευμα του Βρετανικού Guardian.

Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει σε cd από τις 17 Ιουνίου. Το γκρουπ έχει κλείσει μια σειρά από ζωντανές εμφανίσεις στο Άμστερνταμ, το Παρίσι, το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και την Πόλη του Μεξικού μεταξύ Μαΐου και Οκτωβρίου. Επίσης θα βρεθεί στο φεστιβάλ της Λυών, της Βαρκελώνης, του Ρέικιαβικ, του Σαιν Γκάλεν, της Λισαβόνας, του Μόντρεαλ, της Οσάκα, του Τόκιο και του Βερολίνο.

Δημοφιλή