Τι είπε στους αστυνομικούς ο διευθυντής της Κλινικής, θύμα δολοφονικής ενέδρας

Τι είπε στους αστυνομικούς ο διευθυντής της Κλινικής, θύμα δολοφονικής ενέδρας
Sooc

Μισθωμένοι εκτελεστές είναι, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Ασφάλειας, τα άτομα που πυροβόλησαν τον διευθυντή της Νεφρολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου της Νίκαιας κ. Χρήστο Ιατρού.

Αυτό προκύπτει από τον επαγγελματικό τρόπο δράσης των δύο κρανοφόρων, οι οποίοι διέφυγαν από τη συμβολή της λεωφόρου Κηφισού με την οδό Πέτρου Ράλλη χωρίς να αφήσουν πίσω τους κανένα ίχνος.

Οι αστυνομικοί αναζητούν με… ευλαβική προσοχή το παρελθόν του γιατρού για να καταλάβουν τα αίτια της μαφιόζικης επίθεσης εναντίον του. Ήδη έχουν λάβει μία πρώτη κατάθεση από το θύμα, το οποίο φέρεται να είπε ότι «δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μου συνέβη αυτό. Δεν έχω καμία σχέση με τον ποινικο κόσμο, δεν έχω απασχολήσει ποτέ τις Αρχές, δεν έχω προσωπικές διαφορές με κάποιον».

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο γιατρός ήταν μέλος επιτροπής του ΕΟΠΠΥ που σχετιζόταν με την προμήθεια εξοπλισμού του νοσοκομείου. Δεν έχει, ωστόσο, διαπιστωθεί το κατά πόσο η τριβή του με το θέμα αυτό θα μπορούσε να εγείρει κόντρες σε βαθμό που να του επιτεθούν άγνωστοι.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα. Το μόνο από αυτά που έχει αποκλειστεί είναι αυτό της ληστείας. Ο χαρτοφύλακας του γιατρού περισυλλέγη από τους άνδρες της Ασφάλειας από τη θέση του συνοδηγού στο αυτοκίνητο μάρκας Audi, στο οποίο επέβαινε ο γιατρός όταν κρανοφόροι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα άνοιξαν πυρ εναντίον του.

Έτσι, οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αποκλείουν το ενδεχόμενο αυτό αφού οι δράστες ούτε καν προσπάθησαν να πάρουν το χαρτοφύλακα και αναζητούν τα αίτια της επίθεσης σε άλλα ενδεχόμενα. Από το σημείο της επίθεσης περισυλλέγησαν τρεις κάλυκες από 9αρι πιστόλι.

Ένα σενάριο που εξετάζεται είναι να πρόκειται για χτύπημα αντεκδίκησης από κάποιον κρατούμενο των φυλακών Κορυδαλλού που νοσηλεύτηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας και είχε επιβλέποντα γιατρό το θύμα. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι στο παρελθόν κρατούμενοι έχουν έρθει αρκετές φορές σε αντιπαράθεση με γιατρούς του νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο επιβαίνοντες σε μοτοσικλέτα πλησίασαν στις 14.50 το αυτοκίνητο του γιατρού στη συμβολή Πέτρου Ράλλη και Κηφισού. Ένας από τους δύο κρανοφόρους πυροβόλησε τρεις φορές το θύμα στα πόδια.

Στη συνέχεια, οι δράστες ανέπτυξαν ταχύτητα και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο τραυματίας διακομίσθηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι φέρει τρεις σφαίρες στα πόδια, χωρίς ωστόσο να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του, ενώ η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών.

Δημοφιλή