Έλληνας ο «κουμανταδόρος» του κυκλώματος με τα 678 κιλά κάνναβης – Είχαν σκάφη στη Ζάκυνθο

Έλληνας ο «κουμανταδόρος» του κυκλώματος με τα 678 κιλά κάνναβης – Είχαν σκάφη στη Ζάκυνθο
eurokinissi

Μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών με «πλοκάμια» σε πολλές χώρες του κόσμου εξάρθρωσε η ελληνική Δίωξη Ναρκωτικών, που από νωρίς το πρωί της Δευτέρας πραγματοποιεί ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην Αττική και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 15 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και έχουν κατασχεθεί συνολικά 678 κιλά κάνναβης, των οποίων η αξία υπολογίζεται σε περίπου 1.500.000 ευρώ.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται ηγετικά μέλη της οργάνωσης, τα οποία ήταν σε επαφή με μεγάλους εμπόρους ναρκωτικών χωρών της Ευρώπης. Σύμφωνα με πληροφορίες, «εγκέφαλος» στις… δουλειές στα Βαλκάνια ήταν ένας Έλληνας, ο οποίος περιγράφεται ως «επαγγελματίας ναρκέμπορος».

Το κύκλωμα εισήγαγε στη χώρα μας τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ένα μέρος των ουσιών διοχετευόταν στην εγχώρια αγορά θανάτου και το υπόλοιπο μεταφερόταν σε χώρες της δυτικής Ευρώπης, όπου τα ναρκωτικά πωλούνται τουλάχιστον 20 φορές πιο ακριβά σε σχέση με την Ελλάδα. Κυρίως δηλαδή η Ελλάδα ήταν ένας transit σταθμός για εκείνους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν κέρδιζαν μεγάλα ποσά από την πώληση ναρκωτικών και στη χώρα μας.

Στις εφόδους των ανδρών της Ασφάλειας Αττικής σε σπίτια των δραστών βρέθηκαν 678 κιλά κάνναβης –επιμελώς κρυμμένα- φορτηγά αυτοκίνητα διεθνών μεταφορών και ένα ταχύπλοο σκάφος, τα οποία χρησιμοποιούνταν από τους εμπόρους ναρκωτικών για τη διακίνηση των ουσιών. Τα φορτία μεταφέρονταν με ταχύπλοα από την Αλβανία στη Ζάκυνθο και από εκεί με φορτηγά προς την Ευρώπη.

Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται τις επόμενες ώρες επίσημη ανακοίνωση.

Δημοφιλή