Έφτασαν τα emoji που δίνουν στις γυναίκες τα επαγγέλματα που τους αξίζουν

Έφτασαν τα emoji που δίνουν στις γυναίκες τα επαγγέλματα που τους αξίζουν
GOOGLE

Εκτός αν θεωρείτε ότι το να είσαι νύφη είναι επάγγελμα, η αντιπροσώπευση που έχουν οι γυναίκες στα επαγγέλματα στον κόσμο των emoji ήταν μέχρι πρότινος απογοητευτική.

Πριν από μερικές ημέρες, οι προγραμματιστές της Google, Rachel Been, Nicole Bleuel, Agustin Fonts και Mark Davis, κατέθεσαν τη δική τους πρόταση με 13 νέα emoji που αναπαριστούν γυναίκες επαγγελματίες από διάφορα πεδία, όπως μουσικούς, αγρότισσες ή επιστήμονες.

Συγκεκριμένα οι προγραμματιστές έστειλαν την εξής δήλωση:

«Ανεξάρτητα με το που κοιτάξεις, οι γυναίκες κερδίζουν περισσότερη αναγνώριση και αναγνωρισιμότητα από ποτέ. Δεν ήρθε η στιγμή τα emoji να απεικονίζουν την πραγματικότητα, δηλαδή το γεγονός ότι οι γυναίκες έχουν έναν καθοριστικό ρόλο σε κάθε πτυχή της ζωής μας και σε κάθε επάγγελμα;

Δεδομένου ότι οι γυναίκες είναι εκείνες που χρησιμοποιούν περισσότερο emojis και έχουν ένα ευρύ φάσμα το οποίο δεν καλύπτεται από τα emojis που υπάρχουν μέχρι σήμερα, θέλουμε να βοηθήσουμε ώστε να προβληθεί το σημαντικό ζήτημα της ισότητας.»

Τα νέα emojis αντιπροσωπεύουν τις γυναίκες καλύτερα από ποτέ. Περισσότερο, τουλάχιστον από τις γυναίκες που φτιάχνουν τα νύχια τους ή τα μαλλιά τους.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικανική έκδοση της HuffPost.

Δημοφιλή