Μητσοτάκης: Οι πιο αδύναμοι είναι αυτοί που πρώτοι πλήττονται από τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ - H απάντηση του Μαξίμου

Μητσοτάκης: Οι πιο αδύναμοι είναι αυτοί που πρώτοι πλήττονται από τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ - H απάντηση του Μαξίμου
sooc

Περιοδεία στη Δυτική Αθήνα, στον δήμο Περιστερίου, πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δήλωσε ότι είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους, ανθρώπους του μόχθου και να συζητήσει μαζί τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από τις επιπτώσεις, όπως είπε, μίας αδιέξοδης κυβερνητικής πολιτικής.

«Δυστυχώς, και εδώ, στο Περιστέρι, επιβεβαιώνεται, για άλλη μία φορά, ότι το μεγάλο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι η αδυναμία της να επιστρέψει σε μία αναπτυξιακή δυναμική. Η πολιτική της κυβέρνησης, όπως δρομολογείται με τα πρόσθετα μέτρα, τα οποία θα ψηφιστούν στη Βουλή, θα έχει τελικά ακριβώς το ανάποδο αποτέλεσμα. Θα βουλιάξει την οικονομία πιο βαθιά στην ύφεση και θα υπονομεύσει κάθε ουσιαστική προσπάθεια για την ανάκαμψή της», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι χρέος του κόμματός του είναι να βρίσκεται πιο κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους, «οι οποίοι βάλλονται περισσότερο από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, και να αποδείξουμε στην πράξη ότι η δήθεν κοινωνική ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ για τις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες είναι απλά ένας μύθος».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι οι πιο αδύναμοι είναι αυτοί που πρώτοι «πλήττονται από τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ, από τις αυξήσεις των έμμεσων φόρων, τις οποίες η Βουλή θα ψηφίσει το επόμενο Σαββατοκύριακο».

Συνομιλώντας με τους φοροτεχνικούς ενός λογιστικού γραφείου που επισκέφθηκε στο κέντρο της πόλης, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η λογική της κυβέρνησης έχει ταξικό πρόσημο. «Όσο πιο επιτυχημένος είναι κάποιος, αντί να τον επιβραβεύει, τον τιμωρεί. Εγώ επισκέπτομαι από το 2004 ως απλός βουλευτής το Περιστέρι. Είναι σημαντικό για εμάς να ακούμε τον κόσμο εδώ που έχει πληγεί από την κρίση και να λέμε αλήθειες. Η λογική συνέχεια αυτής της σκέψης είναι ότι θα ενισχυθεί η φοροδιαφυγή», υποστήριξε.

Όταν ρωτήθηκε «ποιες είναι οι πιθανότητες να αποφύγουμε τον "κόφτη";», ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε: «Τον "κόφτη" τον αποφεύγεις όταν πετυχαίνεις τους στόχους και με αυτήν την κυβέρνηση δεν είμαι καθόλου βέβαιος».

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι στόχος του είναι να δημιουργήσει κίνητρα για να παραμείνουν και να επιστρέψουν οι επιχειρήσεις στη χώρα μας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ συνομίλησε με αρκετούς καταστηματάρχες στο εμπορικό κέντρο του Περιστερίου, επισκέφτηκε τον Ναό των Ταξιαρχών, μίλησε με τους ιερείς και κάθισε σε ένα καφέ με νέους της περιοχής.

Μαξίμου: «Κρυπτόμενος δεν πείθει κανένα»

Να διατυπώσει ξεκάθαρα τις θέσεις του για το ασφαλιστικό, την αναλογικότητα στη φορολογία, τις εργασιακές σχέσεις και τη διαπλοκή, καλεί η κυβέρνηση τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί «κρυπτόμενος δεν πείθει κανένα».

Με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ ότι οι πιο αδύναμοι είναι αυτοί που πλήττονται περισσότερο σήμερα, κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν ότι «από το "υπογράψτε να τελειώνουμε" και το "δανειστές, κρατάτε γερά", η Νέα Δημοκρατία περνάει τώρα στην γραμμή του "υπερασπιστή των αδύναμων στρωμάτων"».

«Αν ο κ. Μητσοτάκης θέλει να είναι ειλικρινής απέναντι στους αδύναμους, οφείλει να διατυπώσει ξεκάθαρα τις δικές του θέσεις για το ασφαλιστικό, την αναλογικότητα στην φορολογία, τις εργασιακές σχέσεις, την διαπλοκή. Κρυπτόμενος δεν πείθει ούτε τον εαυτό του», υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή