Σκουρλέτης: Θετικός ο ρόλος του δημοψηφίσματος. Χωρίς το «όχι» θα είχαν πάει να μας βγάλουν από το ευρώ

Σκουρλέτης: Θετικός ο ρόλος του δημοψηφίσματος. Χωρίς το «όχι» θα είχαν πάει να μας βγάλουν από το ευρώ
Eurokinissi

Το «όχι» στο δημοψήφισμα έπαιξε «καταλυτικό θετικό ρόλο» και αποτέλεσε «ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί» που συνέβαλε στο αποτέλεσμα της συμφωνίας, ισχυρίστηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Πάνος Σκουρλέτης, στο Mega, υποστηρίζοντας ότι «αν δεν υπήρχε το όχι, οι ακραίες ευρωπαϊκές δυνάμεις θα είχαν επιχειρήσει να υλοποιήσουν το Grexit».

Παράλληλα, χαρακτήρισε «αντιφατικές» τις δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη περί συμφωνίας με τον Αλέξη Τσίπρα για απειλές προς τους εταίρους. «Είναι πολύ προσωπική αυτή η αφήγηση του Γιάννη Βαρουφάκη όλους αυτούς τους μήνες» είπε.

Κατηγόρησε την αντιπολίτευση για «πολιτική σαμποτάζ», ενώ εκτίμησε πως δεν πληρούνται οι όροι για πολιτική διεύρυνση της κυβέρνησης. Όσον αφορά στα οικονομικά θέματα, είπε υπάρχουν σταθερές παράμετροι στο πεδίο της οικονομίας, αλλά αναγνώρισε ότι τα μέτρα δεν είναι εύκολα- παρόλα αυτά, ισχυρίστηκε ότι είναι «πιο ήπια από αυτά που είχαν υποστεί οι εργαζόμενοι και τα μεσαία στρώματα τα δύο προηγούμενα μνημόνια». Επίσης σημείωσε ότι έχουμε μπροστά μας κι άλλα ζητήματα τα οποία δεν έχουν ανοίξει, όπως τα θέματα των εργασιακών σχέσεων, ενώ υποστήριξε ότι «πλέον εντάσσονται σε μια διαφορετική λογική και όπως δείχνουν όλα τα δεδομένα μπορούμε με βεβαιότητα να μιλάμε ότι μπαίνουμε στον δρόμο της ανάκαμψης».

Για τα μέτρα του νομοσχεδίου - «σκούπα», το οποίο θα ψηφιστεί πριν το Eurogroup της 24ης Μαΐου, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής έμμεσου φόρου στο πετρέλαιο κίνησης. Σχετικά, δε, με τον «κόφτη» των δαπανών χαρακτήρισε ως «μεγάλο όφελος» το γεγονός ότι δεν θα προβλέπονται συγκεκριμένα μέτρα.

Δημοφιλή