Τα μεγαλύτερα λάθη που μπορείτε να κάνετε σε μία συνέντευξη για δουλειά

Τα μεγαλύτερα λάθη που μπορείτε να κάνετε σε μία συνέντευξη για δουλειά
lofilolo

Είναι δύσκολο και ψυχοφθόρο να ψάχνει κανείς δουλειά και να πηγαίνει από ραντεβού σε ραντεβού. Ειδικά στην Ελλάδα του 2016, όσοι έχουν περάσει από τη διαδικασία των συνεντεύξεων για δουλειά, γνωρίζουν ότι πολλά μπορούν να πάνε στραβά.

Επειδή, λοιπόν, η αγορά είναι περιορισμένη στις μέρες μας αποφύγετε να κάνετε τα παρακάτω λάθη, που, όπως αναφέρει το Business Insider, από την προσωπική του εμπειρία είναι τα χειρότερα που μπορεί να κάνει κανείς σε μία συνέντευξη για δουλειά.

Να πηγαίνει κανείς 20 λεπτά νωρίτερα

Μπορεί να σας φαίνεται καλή ιδέα να πάτε νωρίτερα, αλλά έχετε σκεφτεί ότι με την παρουσία σας μπορεί να αγχώνετε ή να πιέζετε τον άνθρωπο που πρόκειται να σας πάρει συνέντευξη; Εάν φτάσετε νωρίτερα, καλύτερα είναι να περιμένετε σε ένα καφέ που βρίσκεται κοντά ή από κάτω.

Να μιλάτε γενικόλογα

Έχετε μία ευκαιρία να δείξετε τη γνώση και τις δεξιότητές σας, οπότε πρέπει να είστε όσο συγκεκριμένοι μπορείτε.

Να μην έχετε μαζί σας ένα τυπωμένο αντίγραφο του βιογραφικού σας

Ακόμα κι αν το έχετε στείλει με email, καλό είναι να έχετε μαζί σας και ένα τυπωμένο αντίγραφο. Με αυτόν τον τρόπο θα δείξετε ότι είστε προετοιμασμένοι και οργανωμένοι.

Να έχετε ορθογραφικά ή τυπογραφικά στο βιογραφικό σας

Σίγουρα δεν είναι πολύ κολακευτικό να έχετε λάθη στο βιογραφικό σας.

Να μην έχετε καθαρή αναπνοή

Θυμηθείτε ότι θα έρθετε κοντά με πολλού ανθρώπους.

Να μιλάτε σαρκαστικά ή αρνητικά

Δεν περιμένει κανείς να είστε χαζοχαρούμενοι, αλλά κανείς δεν θέλει να εργάζεται με κάποιον που έχει αρνητική ενέργεια.

Να είστε υπερόπτες

Αυτοπεποίθηση δεν σημαίνει να παινεύετε συνέχεια τον εαυτό σας και να συμπεριφέρεστε λες και η εταιρεία θα καταρρεύσει αν δεν σας προσλάβει.

Να μην φοράτε τα σωστά ρούχα

Η καλή εμφάνιση παίζει σημαντικό ρόλο στην πρώτη εντύπωση που θα κάνετε. Αυτό σημαίνει ότι εξαιρούνται τα μπλουζάκια με στάμπες με συγκροτήματα.

Να διαπραγματεύεστε τον μισθό σας από την πρώτη συνάντηση

Το πρώτα ραντεβού είναι τις περισσότερες φορές αναγνωριστικό. Είναι η πρώτη σας γνωριμία με την εταιρεία. Έτσι, καλό είναι να μην αρχίσετε να επιτίθεστε στον άνθρωπο που σας κάνει τη συνέντευξη ρωτώντας επίμονα για τον μισθό.

Να μην έχετε ενέργεια

Κανείς δεν θέλει να έχει απέναντί του κάποιον που με το ζόρι μιλάει ή φαίνεται να μην έχει όρεξη, ανεξάρτητα με το τι μπορεί να συμβαίνει στη ζωή σας εκείνη τη στιγμή.

Να έχετε τρεις σελίδες βιογραφικό όταν δεν έχετε εμπειρία

Είναι καλύτερο να έχετε ένα μικρό σε έκταση βιογραφικό που είναι αντιπροσωπευτικό της δουλειάς και της εμπειρίας σας, παρά να έχετε ένα μεγάλο βιογραφικό που δεν αναφέρει τίποτα ουσιαστικό.