Αυτά τα «γυμνά» κορμάκια χορού είναι η αφορμή για να μιλήσουμε για την φυλετική ισότητα

Αυτά τα «γυμνά» κορμάκια χορού είναι η αφορμή για να μιλήσουμε για την φυλετική ισότητα
instagram

Η μπαλαρίνα Misty Copeland έγραψε ιστορία τον Ιούνιο του 2015 όταν έγινε η πρώτη αφροαμερικανή γυναίκα που κατάφερε να γίνει πρίμα μπαλαρίνα στο American Ballet Theater.

Σίγουρα, ο κόσμος του χορού πλέον καλωσορίζει περισσότερο την διαφορετικότητα, αλλά ακόμα πρέπει να γίνουν πολλά βήματα ώστε να μιλάμε για φυλετική ισότητα και ισότητα των φύλων.

Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελούν τα ρούχα που φοράνε οι χορευτές όπως τα κορμάκια στο χρώμα του δέρματος (nude), τα οποία όμως «βγαίνουν» μόνο σε έναν τόνο δέρματος, τον λευκό!

Πριν από λίγο καιρό ο σχεδιαστής μόδας Christian Louboutin παρουσίασε τη συλλογή του που περιλαμβάνει όλες τις «Nude» αποχρώσεις, από Nude #1, που περιγράφεται ως «πορσελάνινη» και την απόχρωση Nude #7, που περιγράφεται ως «βαθύ σοκολατί».

Βήμα προς αυτή την κατεύθυνση έκανε και η εταιρεία Mahony Blues, η οποία σχεδιάζει και παράγει ρούχα για χορευτές. Η δημιουργός της εταιρείας, Whitney Bracey, βλέποντας αυτό το κενό που υπάρχει στα ρούχα χορού, αποφάσισε τον Μάρτιο του 2015 να κάνει κάτι για να το καλύψει, δημιουργώντας μία σειρά από nude κορμάκια που ταιριάζουν σε κάθε τόνο δέρματος.