Κάννες 2016, μέρα 9η: Το ανελέητο «θάψιμο» της ταινίας του Xavier Dolan και ο απολαυστικός (και γυμνόστηθος) Iggy Pop

Κάννες 2016, μέρα 9η: Το ανελέητο «θάψιμο» της ταινίας του Xavier Dolan και ο απολαυστικός (και γυμνόστηθος) Iggy Pop

Μετά την συγκλονιστική εμφάνιση της Bella Hadid στο κόκκινο χαλί της Τετάρτης που προκάλεσε μαζικά συμπτώματα δύσπνοιας ή/και καρδιακών επεισοδίων στο κοινό των Καννών, η ένατη μέρα του Φεστιβάλ συνεχίστηκε με περισσότερη ψυχραιμία αλλά άπλετη γαλλική φινέτσα.

Η ταινία της βραδιάς ήταν το «It's Only the End of The World» του enfant terrible του Φεστιβάλ των Καννών, Xavier Dolan. Ο 27χρονος Καναδός σκηνοθέτης/ηθοποιός/σεναριογράφος και εσχάτως μοντέρ, ήρθε στις Κάννες με την «καλύτερη ταινία της καριέρας του» όπως σχολίασε ο ίδιος και ένα καστ γεμάτο με μερικούς από τους καλύτερους ηθοποιούς όχι μόνο της Γαλλίας αλλά και του κόσμου.

Οι κριτικοί, ωστόσο, δεν είχαν την ίδια άποψη με τον νεαρό δημιουργό και, για να το θέσουμε κομψά, «έθαψαν» την ταινία σε κάθε επίπεδο -σενάριο, σκηνοθεσία, ερμηνείες, τα πάντα. Σαν να μην έφτανε αυτό, κατά τη διάρκεια της προβολής πολλά άτομα από το κοινό σηκώνονταν από τις θέσεις τους και αποχωρούσαν επιδεικτικά από την αίθουσα. Οι υπόλοιποι απλά γιούχαραν την ταινία στο τέλος της προβολής.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Gaspard Ulliel («Saint Laurent») ως ένας αναγνωρισμένος θεατρικός συγγραφέας που πάσχει από μια τερματική ασθένεια και αποφασίζει να επιστρέψει στο πατρικό του μετά από 12 χρόνια απουσίας για να αποκαλύψει τα νέα στην οικογένειά του. Η εν λόγω οικογένεια αποτελείται από τους Nathalie Baye (μητέρα), Lea Seydoux (αδερφή), Vincent Cassel (αδερφός) και Marion Cotillard (σύζυγος αδερφού).

Πέρα από την πανωλεθρία του Dolan, η δεύτερη ταινία που απασχόλησε τις Κάννες χτες (Πέμπτη 19/5) ήταν το «Gimme Danger» του Jim Jarmusch, ένα ντοκιμαντέρ για το συγκρότημα των The Stooges με πρωταγωνιστή, ποιον άλλο, τον Iggy Pop. Ο θρυλικός μουσικός μάγεψε κοινό, κριτικούς και δημοσιογράφους με τις ιστορίες που διηγήθηκε από την rock'n'roll ζωή του κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων τύπου, ενώ έδωσε κανονικό show στο κόκκινο χαλί, βγάζοντας τα ρούχα του και παίζοντας με τους φωτογράφους. Δεν θα περιμέναμε τίποτα λιγότερο από τον κ.Pop.

Υ.Γ.: Ειδική μνεία στον Vincent Cassel που ωριμάζει σαν το καλό κρασί. Πάντα τέτοια Vincent, πάντα τέτοια.

Cannes 2016 Day 9

Δημοφιλή