Παραίτηση χωρίς πολιτικές αναταράξεις από την Β. Κατριβάνου

Παραίτηση χωρίς πολιτικές αναταράξεις από την Β. Κατριβάνου
Sooc

Την οδό της παραίτησης από το βουλευτικό αξίωμα, αλλά με την πολιτική πρόνοια, να μην αλλάξουν οι πολιτικές ισορροπίες και να μην δημιουργηθεί μείζον πολιτικό πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ και την σταθερότητα της κυβέρνηση επέλεξε η Βασιλική Κατριβάνου.

Η βουλευτής χθες το πρωί πήγε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή και έλεγε σε συνομιλητές της ότι σκέφτεται να παραιτηθεί λόγω της διαφωνίας της με ρυθμίσεις του νομοσχεδίου όπως η δημιουργία του Ταμείου για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και τον αυτόματο μηχανισμό περικοπής δαπανών – άρθρα τα οποία και τελικά καταψήφισε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις αντιρρήσεις της συμμερίσθηκε και τουλάχιστον άλλη μία βουλευτής από περιφέρεια της κεντρικής Ελλάδος, η οποία όμως ψήφισε – συγκεκριμένα εισήλθε στην αίθουσα της Ολομέλειας μετά την ανάγνωση του ονόματός της και δήλωσε ότι ψηφίζει.

Για τις προθέσεις της Β. Κατριβάνου, η οποία ήταν από τα στελέχη της κίνησης των «53», ενημερώθηκε αρμοδίως τόσο ο διευθυντής της ΚΟ Κώστας Ζαχαριάδης και η γραμματέας της ΚΟ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ενώ σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάποια στιγμή υπήρξε επικοινωνία της και με το γραφείο του πρωθυπουργού.

Μετά την καταψήφιση των άρθρων το Μαξίμου δεν αντέδρασε. Ωστόσο κατέστησε σαφές ότι πλέον η μπάλα είναι στα χέρια της Β. Κατριβάνου η οποία άμεσα θα πρέπει να ξεκαθαρίσει την στάση της. Σε διαφορετική περίπτωση τον λόγο θα είχαν τα αρμόδια κομματικά όργανα, όπως είπε ανώτατη κομματική πηγή.

Βέβαια όλα αυτά δεν χρειάσθηκαν διότι η Β. Κατριβάνου έδειξε την πολιτική ευαισθησία της και επέλεξε το «βελούδινο διαζύγιο», καθώς διαπίστωσε ότι «από τον Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα νιώθω, κάθε μέρα, να επιβεβαιώνεται η ύπαρξη μιας συνεχούς επιτροπείας, που κάνει ασφυκτικά τα περιθώρια άσκησης πολιτικής, που ακυρώνει ουσιαστικά τη δυνατότητα να αλλάξει η ζωή μας». Δεν δίστασε να εκφράσει δημόσια τους ενδοιασμούς που έχουν πολλοί αριστεροί πολίτες: «εφαρμόζουμε μέτρα και πολιτικές που έρχονται σε αντίθεση με τον πυρήνα των αξιών και της πολιτικής μας• ταυτόχρονα, όμως, αδυνατώ να σκεφτώ οποιαδήποτε αξιόπιστη εναλλακτική».

Την θέση της καταλαμβάνει ο δημοσιογράφος Γιώργος Κυρίτσης. Έτσι δεν αλλάζουν ούτε οι πολιτικές ισορροπίες στη Βουλή, αλλά ούτε και οι εσωκομματικές, καθώς και ο Γ. Κυρίτσης συμμετείχε στους «53».

Δημοφιλή