Πως είναι η ζωή στο στρατό της Βόρειας Κορέας; 25 φωτογραφίες, σπάνιες αλλά και «στημένες» δίνουν την απάντηση

Πως είναι η ζωή στο στρατό της Βόρειας Κορέας; 25 φωτογραφίες, σπάνιες αλλά και «στημένες» δίνουν την απάντηση

Στον Λαϊκό Στρατό της Βόρειας Κορέας υπηρετούν περίπου 1.190.000 άτομα ηλικίας άνω των 17 ετών. Η στρατιωτική θητεία είναι υποχρεωτική για τους άνδρες και μάλιστα διαρκεί 10 ολόκληρα χρόνια και μειώνεται μόνο για όσους σπουδάζουν στο πανεπιστήμιο. Για τις γυναίκες έγινε επίσης υποχρεωτική το 2015 αν και αρκετές υπηρετούσαν ήδη εδώ και αρκετά χρόνια.

Σήμερα ο στρατός του Κιμ Γιονγκ Ουν είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος στον κόσμο και κοστίζει περίπου 15 δισεκ. δολάρια ετησίως δηλαδή περίπου το 20% του ΑΕΠ της Βόρειας Κορέας ενώ πρόσφατα η χώρα βρέθηκε ξανά και με ένταση στο στόχαστρο της Δύσης εξαιτίας των πυρηνικών δοκιμών. Οι τελευταίες οδήγησαν στην επιβολή ακόμη πιο σκληρών κυρώσεων σε βάρος της Β.Κορέας η οποία ετοιμάζεται ακόμη και για έναν λιμό.

Η Β.Κορέα βέβαια είναι επίσης μια πολύ μυστικοπαθής χώρα και σπάνια «βγαίνουν» στη Δύση φωτογραφίες από στρατιωτικές ασκήσεις ή την καθημερινή ζωή των στρατιωτών. Συνήθως, οι μόνες που επιτρέπεται να δημοσιοποιηθούν είναι από επίσημες παρελάσεις δηλαδή οι πιο «στημένες» (όπως θα δείτε και πιο κάτω), ωστόσο το Reuters κυρίως την διετία 2006-2008 κατάφερε να εξασφαλίσει και κάποιες πολύ διαφορετικές και πλέον σπάνιες...

Πως φαίνεται λοιπόν να είναι η ζωή για τους φαντάρους και τις φανταρίνες στη Βόρεια Κορέα;

Η ζωή στο στρατό της Βόρειας Κορέας

Δημοφιλή