Η εκκένωση της Ειδομένης σε 26 φωτογραφικά κλικ

Η εκκένωση της Ειδομένης σε 26 φωτογραφικά κλικ

Υπάρχοντα σε πλαστικές σακούλες, επιβιβασμός σε πούλμαν, 1.500 αστυνομικοί στην επιχείρηση μεταφοράς των 9.000 προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στην Ειδομένη.

Η επιχείρηση ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Τρίτης και μέχρι το απόγευμα είχαν μεταφερθεί 1.528 άτομα σε επτά χώρους φιλοξενίας. Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φτάσει σε ενοικιασμένους χώρους σε πρώην βυρσοδεψείο στη Σίνδο, σε χώρο πρώην εταιρείας logistics απέναντι από το βιολογικό καθαρισμό της Σίνδου και στο κτήμα Αλεξιάδη στο Δερβένι. Άλλοι μεταφέρθηκαν στη δομή που ανακατασκευάστηκε στο Βαγιοχώρι αλλά και στους χώρους φιλοξενίας που λειτουργούν ήδη στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, την Πέτρα Ολύμπου και τη Νέα Καβάλα Κιλκίς.

H επιχείρηση ολοκληρώθηκε περίπου στις 8 το βράδυ και σύμφωνα με την αστυνομία, αποχώρησαν συνολικά 42 λεωφορεία με περισσότερους από 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες, για διάφορα κέντρα φιλοξενίας σε Θεσσαλονίκη και κοντινές περιοχές. Στο σημείο παρέμεινε ισχυρή αστυνομική δύναμη, καθώς η διαδικασία εκκένωσης θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, μέχρι να αδειάσει ο καταυλισμός όπου διέμεναν τους τελευταίους μήνες περίπου 9.000 άνθρωποι.

Η εκκένωση της Ειδομένης σε 26 φωτογραφικά κλικ

Εκκένωση Ειδομένης

Δημοφιλή