Winks: Μια ελληνική εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης που σας φέρνει σε επαφή με όσους βρίσκονται κοντά σας

Winks: Μια ελληνική εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης που σας φέρνει σε επαφή με όσους βρίσκονται κοντά σας
Winks

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διευκολύνουν πολύ την επαφή ανάμεσα σε άτομα τα οποία μπορεί να βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση- ωστόσο, στην περίπτωση του ελληνικού Winks τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Για την ακρίβεια, αρκετά διαφορετικά για να φέρουν τους δημιουργούς τους μεταξύ των νικητών του προγράμματος WARP5 της Hubraum (αρμόδιο τμήμα για startups του ομίλου της Deutsche Telekom).

Αυτό που κάνει το Winks είναι να σας επιτρέπει να «δείτε» μέσω GPS τους άλλους χρήστες του δικτύου που βρίσκονται στην περιοχή σας, επιτρέποντάς σας να μάθετε περισσότερα πράγματα για αυτούς πριν (αν) επιλέξετε να έρθετε σε επαφή μαζί τους. Το Winks επιτρέπει στον χρήστη να επισκεφθεί τους λογαριασμούς τους σε Facebook, Instagram και Snapchat, έτσι ώστε να αποκτήσει κάποιες βασικές πληροφορίες για αυτούς- όπως και αυτοί για τον ίδιο. Ακόμη υπάρχει η δυνατότητα ο χρήστης να «κλείσει το μάτι» (wink) σε άτομα με κοινά ενδιαφέροντα και να έρθει σε επαφή μαζί τους άμεσα, μέσω μιας 20λεπτης συνομιλίας.

Όπως λέει στη HuffPost Greece o Παντελής Ιερωνυμάκης, ιδρυτικό μέλος και διευθύνων σύμβουλος της εν λόγω φιλόδοξης startup, η ομάδα αποτελείται από 4 παλιούς φίλους, απόφοιτους του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ: Πρόκειται για τους Άρη Γκουντούρα, Παντελή Ιερωνυμάκη , Αλέξανδρο Κουφατζή και Δημοσθένη Μπότσαρη. Η ιδέα υπάρχει από τα φοιτητικά χρόνια των δημιουργών. «Αν το σκεφτείς, υπάρχουν πολλές στιγμές που θα σου κάνει εντύπωση κάποιος γύρω σου. Η κουλτούρα της πόλης σε κρατάει μακριά αλλά η τεχνολογία αλλάζει τα πράγματα, μπορεί να λειτουργήσει προς την αντίθετη κατεύθυνση και να σε συνδέσει με τον διπλανό σου. Απευθυνόμαστε σε όλους όσους νιώθουν την ανάγκη να συνδεθούν και να επικοινωνήσουν με νέα, ενδιαφέροντα άτομα που βλέπουν γύρω τους».

Περιγράφοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Winks σε σχέση με άλλες ανταγωνιστικές υπηρεσίες και εργαλεία, ο κ. Ιερωνυμάκης υπογραμμίζει ότι δίνεται έμφαση στη ζωντανή επικοινωνία μεταξύ των χρηστών του. «Σε συνδέει σε πραγματικό χρόνο με τα άτομα που βρίσκονται στο ίδιο μέρος μαζί σου και αυτό είναι που το ξεχωρίζει. Σε καμία από τις (πολλές) υπάρχουσες λύσεις δεν σε ενδιαφέρει πραγματικά εάν το άτομο που επικοινωνείς βρίσκεται στον ίδιο χώρο μαζί σου εκείνη τη στιγμή και αυτό είναι που θέλουμε να αλλάξουμε. Πιστεύουμε πως η τεχνολογία δεν πρέπει να αντικαθιστά την ανθρώπινη επικοινωνία αλλά να την ενθαρρύνει και να την ενισχύει».

Ένα εργαλείο κοινωνικής δίκτυωσης, βεβαίως, κρίνεται πρωτευόντως από την απήχηση που έχει στο κοινό. Η ανταπόκριση του κόσμου, σύμφωνα με τον κ. Ιερωνυμάκη, είναι ιδιαίτερα θετική, καθώς οι χρήστες αυξάνονται καθημερινά. «Σε 7 μήνες κυκλοφορίας η εφαρμογή μετράει πάνω απο 12.000 downloads, 1.500 μηνιαίους ενεργούς χρήστες, 200 εκ των οποίων καθημερινά ενεργοί. Η εφαρμογή αυτή τη στιγμή έχει χρήστες σε πάνω απο 100 χώρες στον κόσμο. Τέλος, ένα πολύ ενθαρρυντικό στοιχείο είναι οι πάνω από 40.000 επισκέψεις σε Facebook προφίλ μέσω του Winks».

Business model

Πώς όμως θα αποφέρει έσοδα το Winks; Κυρίως μέσω συνεργασίας με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε χώρους εστίασης, υπογραμμίζει ο κ. Ιερωνυμάκης. «Πιο συγκεκριμένα, το Winks θα σου παρουσιάζει ενδιαφέροντες χώρους εστίασης κοντά σου (καφε, μπαρ) δίνοντας σου την ευκαιρία να γνωρίσεις άτομα που βρίσκονται στους χώρους αυτούς. Δημιουργείται έτσι η ευκαιρία σε τέτοιες επιχειρήσεις να προβληθούν και να παρουσιάσουν προσφορές σε εν δυνάμει πελάτες τους οι οποίοι μάλιστα βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση. Ο δεύτερος αφορά ένα προνομιακό μοντέλο χρήστη μέσα στην εφαρμογή που θα προσφέρει επιπλέον δυνατότητες».

Όσον αφορά στα μελλοντικά σχέδια της ομάδας, περιλαμβάνουν ταξίδι στην Κρακοβία στις 8 Ιουνίου για το επόμενο στάδιο (5 εβδομάδες) του προγράμματος της Deutsche Telekom με τελικό σκοπό την συνεργασία με εταιρείες του ομίλου και τη χρηματοδότηση του Winks. «Είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι στο Winks κάτι που θέλουμε να συνεχιστεί για πολύ καιρό ακόμα. Όσον αφορά το μέλλον, θα στοχεύσουμε στην υλοποίηση της εφαρμογής όχι μόνο για κινητά τηλέφωνα αλλά για κάποια συσκευή επαυξημένης πραγματικότητας με στόχο να ενισχύσουμε την αντίληψη σου για άτομα και χώρους που βλέπεις γύρω σου».

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για Android και iOS. Δείτε τη σελίδα του Winks στο Facebook εδώ.

Δημοφιλή