Σοκ στη Βραζιλία από φερόμενο βίντεο ομαδικού βιασμού

Σοκ στη Βραζιλία από φερόμενο βίντεο ομαδικού βιασμού
Man grappling with woman,hand over her mouth pushing her head back
Man grappling with woman,hand over her mouth pushing her head back
Josh Pulman via Getty Images

Η αστυνομία της Βραζιλίας αναζητεί πάνω από 30 άνδρες που είναι ύποπτοι για τον βιασμό μιας έφηβης στο Ρίο ντε Τζανέιρο και για την ανάρτηση του συμβάντος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, θεωρείται ότι το κορίτσι, 16 ετών, ναρκώθηκε αφού πήγε στο σπίτι του φίλου της το Σάββατο. Όπως είπε στους αστυνομικούς, ξύπνησε σε ένα άλλο σπίτι, περικυκλωμένη από άνδρες. Έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης, ένα εκ των οποίων είναι για τον φίλο της.

Ως αποτέλεσμα του γεγονότος, άρχισε μια online καμπάνια στη Βραζιλία, εναντίον αυτού που χαρακτηρίζεται «κουλτούρα βιασμού». Για την υπόθεση υπάρχουν αντικρουόμενες αναφορές, ωστόσο ο βιασμός φέρεται να έγινε σε μια φτωχή κοινότητα στο δυτικό Ρίο κατά το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με κατάθεση που φέρεται να έδωσε στην αστυνομία, ξύπνησε την Κυριακή, γυμνή και τραυματισμένη, και πήγε στο σπίτι της. Μερικές ημέρες αργότερα, διαπίστωσε ότι κάποιοι από τους φερόμενους βιαστές είχαν ανεβάσει εικόνες της επίθεσης στο Twitter. Βίντεο διάρκειας 40 δευτερολέπτων κυκλοφόρησε ευρέως και ακολουθήθηκε από ένα κύμα μισογυνικών σχολίων, πριν μπλοκαριστούν οι λογαριασμοί των χρηστών. Μιλώντας σε τοπικά ΜΜΕ, η γιαγιά της κοπέλας είπε ότι η οικογένεια παρακολούθησε το βίντεο κλαίγοντας.

Το hashtag της καμπάνιας στο Twitter είναι #EstuproNuncaMais (ποτέ ξανά βιασμός).

Δημοφιλή