ΗΠΑ: 17χρονος άφησε ένα ζευγάρι γυαλιά σε Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης και όλοι νόμιζαν ότι είναι «τέχνη»

ΗΠΑ: 17χρονος άφησε ένα ζευγάρι γυαλιά σε Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης και όλοι νόμιζαν ότι είναι «τέχνη»
Twitter

Σακιά με όσπρια, τουαλέτες, λευκοί καμβάδες. Η μοντέρνα τέχνη πολλές φορές είναι πράγματι δύσκολο να κατανοηθεί, ιδιαίτερα από κάποιον που προτιμά μια πιο συμβατική μορφή έκφρασης. Την ίδια στιγμή, ανοίγει η συζήτηση για το «τι είναι τέχνη».

Κατά πολλούς, «τα πάντα είναι τέχνη», αρκεί όμως να μπουν σε προθήκη μουσείου ή να έχουν την υπογραφή ενός γνωστού καλλιτέχνη.

Αυτό φαίνεται ότι σκέφτηκε ένας 17χρονος ονόματι TJ Khayatan, ο οποίος αποφάσισε να κάνει μια φάρσα στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Σαν Φραντζίσκο. Βλέποντας ο ίδιος καθημερινά αντικείμενα να εκτίθενται σε γκαλερί ως έχουν, χωρίς κάποια καλλιτεχνική παρέμβαση, ο Khayatan και οι φίλοι του αποφάσισαν να αφήσουν το δικό τους «έργο τέχνης» στο μουσείο.

Οι νεαροί φαρσαδόροι άφησαν ένα ζευγάρι γυαλιά μυωπίας στο πάτωμα μιας αίθουσας του μουσείου και περίμεναν να δουν τις αντιδράσεις του κοινού. Λίγα λεπτά αργότερα, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε γύρω από το «έκθεμα» και άρχισαν να βγάζουν φωτογραφίες. Κανείς δεν αναρωτήθηκε αν κάποιος έχασε τα γυαλιά του.

Όπως είναι αναμενόμενο, το περιστατικό έκανε τον γύρο του διαδικτύου.

Δημοφιλή