Τσίπρας: Δεν μπορεί να υπάρξει ασφάλεια για την Ευρώπη χωρίς συνεργασία και διάλογο με τη Ρωσία

Τσίπρας σε Sputnik: Δεν μπορεί να υπάρξει ασφάλεια για την Ευρώπη χωρίς συνεργασία και διάλογο με τη Ρωσία
Sooc

Η ασφάλεια στην Ευρώπη δεν μπορεί να διασφαλιστεί χωρίς διάλογο και συνεργασία με τη Ρωσία, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Επίσης, πρόσθεσε ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να προχωρήσει όσο παραμένει κλεισμένη σε έναν φαύλο κύκλο κυρώσεων, στρατιωτικοποίησης και ψυχροπολεμικής ρητορικής.

«Δεν πιστεύω ότι μπορούμε να πάμε μπροστά ή να διασφαλίσουμε τη συμμόρφωση στο Διεθνές Δίκαιο όσο είμαστε κλεισμένοι σε έναν φαύλο κύκλο κυρώσεων, στρατιωτικοποίησης και ψυχροπολεμικής ρητορικής» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο.

Επιπλέον, κάλεσε την Ε.Ε. να επανεκκινήσει τις συνομιλίες για τη χαλάρωση του καθεστώτος βίζας για Ρώσους πολίτες.

«Ξεπεράσαμε όλες τις δυσκολίες που προέκυψαν εξαιτίας αλλαγών στην έκδοση βίζας Σένγκεν, ενισχύσαμε τα προξενεία μας στη Ρωσία προσελκύοντας δεκάδες νέους εργαζομένους, και είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στην υψηλή ζήτηση για ταξίδια στην Ελλάδα από τους Ρώσους πολίτες. Την ίδια στιγμή, θεωρώ απαραίτητο, όπως έχω ήδη επισημάνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο, να αρχίσει ξανά ο διάλογος όσον αφορά στη χαλάρωση του καθεστώτος βίζας για τους Ρώσους πολίτες» είπε ο κ. Τσίπρας.

H συνάντηση μεταξύ Τσίπρα και Πούτιν ήταν μαραθώνια και διήρκησε 1 ώρα και 45 λεπτά, ενώ είχε προγραμματιστεί για 30 λεπτά.

Αυτή την ώρα, οι συνομιλίες εξελίσσονται σε επίπεδο αντιπροσωπειών των δύο χωρών με επικεφαλής τους κ.κ. Τσίπρα και Πούτιν.

Μετά την ολοκλήρωσή τους, αναμένεται να γίνει η συνέντευξη Τύπου.

Δημοφιλή