«Φίλια πυρά» εναντίον Κυρίτση για τη δήλωση περί επιβάρυνσης των «μενουμευρωπαίων»

«Φίλια πυρά» εναντίον Κυρίτση για τη δήλωση περί επιβάρυνσης των «μενουμευρωπαίων»
Eurokinissi

Διχασμούς και στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η αμφιλεγόμενη δήλωση του Γιώργου Κυρίτση περί «μετακύλισης βαρών στους μενουμευρωπαίους».

Την αντίθεσή του εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΙ ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας.

«Σαφώς και διαφοροποιούμαι» ξεκαθάρισε ο υφυπουργός, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει καμία τιμωρητική διάθεση από την πλευρά της κυβέρνησης και δεν υπάρχει διαφοροποίηση ανάμεσα στους πολίτες της χώρας».

«Δεν υπάρχει κράτος που να μπορεί να ακολουθήσει την πρόταση Κυρίτση» σημείωσε ο κ. Μάρδας. Όπως ανέφερε, ό,τι είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «ουσιαστικά προσφέρεται για ακαδημαϊκή συζήτηση».

Από πλευράς της, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου, μιλώντας στο Mega έκανε λόγο για «ατυχή διατύπωση», λέγοντας πως «η έννοια και η φροντίδα μας είναι να προχωρήσει όλη η χώρα μπροστά».

Κριτική είχε ασκήσει και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος: αναφέροντας σε γραπτή δήλωσή του ότι η δήλωση του κ. Κυρίτση προκαλεί έκπληξη και προβληματισμό».

«Ο διχασμός αποτελεί εθνικό έγκλημα και καθένας μας οφείλει, ως εκπρόσωπος του λαού, να τιμά την κοινοβουλευτική του έδρα και να είναι προσεκτικός με τις δηλώσεις του δημοσίως» είχε σημειώσει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, προσθέτοντας ότι «η τιμωρητική διάθεση απέναντι σε όσους ψήφισαν, είτε ΝΑΙ είτε ΟΧΙ, δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση χαρακτηριστικό και προσέγγιση αυτής της κυβέρνησης».

Παρόλα αυτά, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Εύη Καρακώστα, εμμέσως στήριξε τον κ. Κυρίτση, δηλώνοντας ότι η φορολογική πολιτική της κυβέρνησης «έχει ταξικό πρόσημο».

Δημοφιλή