Μητσοτάκης σε Πούτιν: Ανάγκη προσέλκυσης ξένων επενδύσεων. Η χώρα μπορεί να πετύχει σημαντικού αναπτυξιακούς ρυθμούς

Μητσοτάκης σε Πούτιν: Ανάγκη προσέλκυσης ξένων επενδύσεων. Η χώρα μπορεί να πετύχει σημαντικούς αναπτυξιακούς ρυθμούς
ΝΔ

Στην ανάγκη προσέλκυσης ξένων επενδύσεων εκ μέρους της Ελλάδας και στις «πολλές δυνατότητες που έχει η χώρα να πετύχει σημαντικούς αναπτυξιακούς ρυθμούς» εφόσον προβεί στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνάντηση που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν, στο Καβούρι.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως ο Ρώσος πρόεδρος διέκρινε στην Ελλάδα μια «ιδιαίτερα σημαντική χώρα της ανατολικής Μεσογείου» και ο ίδιος στη Ρωσία μια «σταθερή φίλη χώρα με την οποία μπορούμε και πρέπει να διευρύνουμε τη συνεργασία σε όλους τους τομείς και βέβαια στο σύνολο της οικονομίας».

Επίσης οι δύο άνδρες, όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης αντάλλαξαν απόψεις και για τις «εξαιρετικά ανησυχητικές καταστάσεις» στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

«Για πολλά πράγματα συμφωνήσαμε κατά τις συνομιλίες με τον πρωθυπουργό [...] Ευελπιστούμε ότι οι εκπρόσωποι του Κόμματός σας στη Βουλή των Ελλήνων, από τη σημερινή ημέρα, θα υποστηρίξουν τις κοινές μας πρωτοβουλίες» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Από πλευράς του ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε τις κινήσεις της κυβέρνησης ΝΔ το 2004-2009 για την προώθηση των ελληνορωσικών σχέσεων και τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών. «Νομίζω, ότι είναι σημαντικό ότι σε αυτήν τη συγκυρία υπάρχει μια συμφωνία διακομματική, ότι οι σχέσεις με τη Ρωσία μπορούν να ενισχυθούν περισσότερο. Έχω και εγώ ένα προσωπικά έντονο ενδιαφέρον για την περαιτέρω σύσφιξη των οικονομικών σχέσεων. Η Νέα Δημοκρατία, ως το κατεξοχήν μεγάλο κεντροδεξιό φιλελεύθερο Κόμμα, υπήρξε και παραμένει ανέκαθεν υπέρμαχο των αποκρατικοποιήσεων και της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων» τόνισε.

«Και βέβαια πιστεύουμε ότι και στα ζητήματα που αφορούν τις γεωπολιτικές εξελίξεις η Ρωσία έχει ένα σημαντικό ρόλο να παίξει ειδικά στη βοήθεια που μπορεί να παράσχει και για την επίλυση του Κυπριακού ζητήματος. Υπάρχει μια κινητικότητα που μας κάνει συγκρατημένα αισιόδοξους, αλλά φυσικά ακόμα τα δύσκολα είναι μπροστά μας» συμπλήρωσε.

Δημοφιλή