Απόρρητα έγγραφα από το περιβόητο «Πανεπιστήμιο Τραμπ» αναμένεται να δημοσιοποιήσει Δικαστής στις ΗΠΑ

Απόρρητα έγγραφα από το περιβόητο «Πανεπιστήμιο Τραμπ» αναμένεται να δημοσιοποιήσει Δικαστής στις ΗΠΑ
Republican presidential candidate Donald Trump speaks during a rally, Friday, May 27, 2016 in San Diego. (AP Photo/Chris Carlson)
Republican presidential candidate Donald Trump speaks during a rally, Friday, May 27, 2016 in San Diego. (AP Photo/Chris Carlson)
ASSOCIATED PRESS

Στοιχεία και απόρρητα έγγραφα του «Πανεπιστημίου Τραμπ» ανακοίνωσε ότι θα δημοσιοποιήσει Δικαστής στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο μεξικανικής καταγωγής Δικαστής Γκονζάλο Κούριελ διερευνά υπόθεση εξαπάτησης φοιτητών που παρακολουθούσαν μαθήματα στο εν λόγω «Πανεπιστήμιο» και δέχτηκε πρόσφατα οξεία κριτική από τον μεγιστάνα για τον τρόπο που την διαχειρίζεται.

Το «Πανεπιστήμιο Τραμπ» ιδρύθηκε το 2005 δεν ήταν πραγματικό Πανεπιστήμιο, αλλά ένα «πακέτο» σεμιναρίων που υποσχόταν σε φιλόδοξους νέους την μετάδοση γνώσεων και εργαλείων που θα τους κάνουν επιτυχημένους -και πάμπλουτους- μεσίτες. Τα σεμινάρια αυτά ήταν ιδιαίτερα ακριβά και συχνά το εκπαιδευτικό προσωπικό πίεζε τους συμμετέχοντες να παρακολουθήσουν επιπρόσθετα μαθήματα έναντι 35.000 δολαρίων. Σε αυτά υποτίθεται ότι θα γνώριζαν από κοντά τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θα τους παρείχε εξειδικευμένη γνώση.

Το «Πανεπιστήμιο» έκλεισε το 2010, όταν οι αρχές της Νέας Υόρκης έκριναν ότι εξαπατούσε τους φοιτητές, πολλοί εκ των οποίων στη συνέχεια υπέβαλαν μήνυση κατά του μεγιστάνα. Τον κατηγορούσαν ότι τους «έκλεψε» μεγάλα χρηματικά ποσά για μια σειρά βασικών μαθημάτων που δεν τους παρείχαν καμία βοήθεια στην πορεία της καριέρας τους, ενώ ανέφεραν ότι δεν συνάντησαν ποτέ τον ίδιο τον Τραμπ, όπως τους είχαν υποσχεθεί κατά την εγγραφή τους.

Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια το 2013, όμως βρέθηκε στο προσκήνιο το 2016 με αφορμή την υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ στις φετινές αμερικανικές εκλογές. Σύμφωνα με την Washington Post, o Δικαστής Κούριελ προειδοποίησε πρόσφατα ότι θα βγάλει στην δημοσιότητα απόρρητα έγγραφα του «Πανεπιστημίου», τα οποία ρίχνουν φως στις μεθόδους που χρησιμοποιούσε ο μεγιστάνας για να προσελκύσει φιλόδοξους νέους και να τους πείσει να πληρώσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την συγκεκριμένη εξέλιξη, ο Τραμπ είχε ισχυριστεί ότι ο Δικαστής τον απεχθάνεται λόγω όσων έχει δηλώσει για τους Μεξικανούς στο παρελθόν. Μετά την προειδοποίηση, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος δήλωσε: «Νομίζω ότι ο Δικαστής Κούριελ πρέπει να ντρέπεται».

Τα απόρρητα έγγραφα αναμένεται να δημοσιευτούν την Πέμπτη, 2 Ιουνίου, και θα περιέχει -ανάμεσα σε άλλα- και τις συμβουλές που έδινε ο Τραμπ στο προσωπικό του για να κάνουν «πλύση εγκεφάλου» στους νεαρούς και νεαρές, ώστε να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα για τα μαθήματα.

Δημοφιλή