Τρίκαλα : Συνταξιούχος εκπαιδευτικός πέθανε αλλά για 3 μήνες... «ζούσε» με τη γυναίκα και τα παιδιά του

Τρίκαλα : Συνταξιούχος εκπαιδευτικός πέθανε αλλά για 3 μήνες... «ζούσε» με τη γυναίκα και τα παιδιά του
Shutterstock / altanaka

Δεν το χωρά ο ανθρώπινος νους το πώς μία γυναίκα μπορεί να ζήσει μαζί με δύο παιδάκια στο ίδιο σπίτι με ένα πτώμα.

Η υπόθεση ήρθε στο φως στο τέλος της περασμένης εβδομάδας στα Τρίκαλα. Μία 53χρονη, συνταξιούχος υπάλληλος του ΟΤΕ, κρατούσε για τρεις ολόκληρους μήνες το νεκρό άνδρα της στο σπίτι της οικογένειας, χωρίς να το γνωρίζει κανείς.

Το τραγικότερο είναι ότι μέσα στο ίδιο διαμέρισμα του 1ου ορόφου μαζί με την 53χρονη ζούσαν τα δύο κορίτσια του ζευγαριού, ηλικίας 11 και 13 ετών. Ο θάνατος του 75χρονου άντρα της, συνταξιούχου εκπαιδευτικού, υπολογίζεται από τον ιατροδικαστή ότι επήλθε τον περασμένο Φεβρουάριο, πιθανότατα από παθολογικά αίτια. Η συνταξιούχος υπάλληλος του ΟΤΕ, ωστόσο, ποτέ δεν προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες για τη δήλωση του θανάτου προτιμώντας να το κρατήσει επτασφράγιστο μυστικό.

Μέχρι που την περασμένη εβδομάδα γείτονες κάλεσαν την Αστυνομία αναφέροντας ότι από το διαμέρισμα του ζευγαριού απορρέουν δυσάρεστες οσμές. Έτσι, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε κατ’ οίκον έρευνα και εντόπισαν το πτώμα του 75χρονου σε προχωρημένη σήψη. Όταν ρώτησαν την 53χρονη, η οποία φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, γιατί δεν ειδοποίησε τις Αρχές για το θάνατο του άντρα της, εκείνη τους απάντησε ότι «δεν ήθελα να τον αποχωριστώ. Ούτε εγώ, ούτε τα παιδιά μας». Οι αστυνομικοί που της πήραν κατάθεση αναφέρουν ότι βρισκόταν σε κατάσταση σύγχυσης και την έθεσαν σε καθεστώς «προστατευτικής φύλαξης».

Οι Αρχές μερίμνησαν προκειμένου παιδοψυχολόγος να παρακολουθήσει τα δύο παιδάκια, το ένα μαθήτρια 5ης Δημοτικούς και το άλλο 1ης Γυμνασίου, ενώ ο αρμόδιος Εισαγγελέας θα αποφανθεί τις επόμενες ημέρες για το κατά πόσο η μητέρα θα κρατήσει την επιμέλειά τους. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Τρικάλων περιμένουν τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής για να εξακριβωθούν ο ακριβής χρόνος και τα αίτια θανάτου του συνταξιούχου εκπαιδευτικού. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν, πάντως, ότι ο 75χρονος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Οι Αρχές, πάντως, είχαν ενημερωθεί για την παραμέληση των δύο παιδιών από τους γονείς τους από το Μάρτιο του 2015. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε λάβει τότε ανώνυμη καταγγελία στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» για την παραμέληση των δυο κοριτσιών, καθώς και για το ότι ζούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες, και είχε ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές.

Δημοφιλή