Η έρευνα στις επικοινωνίες της Ελευθερίας Αγραφιώτη και ο υπάλληλος που κατέθεσε τρεις φορές

Η έρευνα στις επικοινωνίες της Ελευθερίας Αγραφιώτη και ο υπάλληλος που κατέθεσε τρεις φορές
Elevated view of Greek policeman and car
Elevated view of Greek policeman and car
Ed Norton via Getty Images

Χωρίς κάποιο σημαντικό αποτέλεσμα που θα μπορούσε να βοηθήσει τις έρευνες της Ασφάλειας ολοκληρώθηκε η έρευνα που έγινε στις επικοινωνίες της δολοφονηθείσας Ελευθερίας Αγραφιώτη μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Αυτό που προκύπτει, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είναι προσωπικές και οικογενειακές επικοινωνίες, ενώ η διακοπή εκπομπής του κινητού της τηλεφώνου ταιριάζει με την ημέρα θανάτου της. Αντικείμενο έρευνας έχει αποτελέσει και ο προσωπικός ηλεκτρονικός υπολογιστής της 69χρονης, από τον οποίο αναζητούνται ύποπτες επαφές, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ακόμη και ενδεχόμενη περιήγηση και επαφές σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. προσπαθούν να «αποκρυπτογραφήσουν» το μίσος, τη μανία και το θυμό του δράστη. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζουν την εκδοχή του εγκλήματος με προσωπικά κίνητρα και ταυτόχρονα σεξουαλικό κίνητρα. Γι’ αυτό το λόγο λαμβάνουν καταθέσεις από άτομα του οικογενειακού και προσωπικού περιβάλλοντος του θύματος αναζητώντας στοιχεία οποιασδήποτε προσωπικής αντιδικίας.

Από αυτόν τον κύκλο καταθέσεων αναζητούν στοιχεία που να αναδεικνύουν κάποια στενή προσωπική σχέση του θύματος, αν και η 69χρονη ήταν προσηλωμένη στην φροντίδα της μητέρας της και οι κινήσεις της ήταν περιορισμένες και συνήθεις.

Ουσιαστικά οι αστυνομικοί εξετάζουν την περίπτωση η ενέδρα του δολοφόνου να μην αφορούσε σε οποιαδήποτε γυναίκα βρισκόταν μπροστά του αλλά ειδικά στην Ελευθερία Αγραφιώτη. Την ίδια ώρα στελέχη των εγκληματολογικών εργαστηρίων και ο ιατροδικαστής κ. Γιώργος Ντιλέρνια αναζητούν DNA του δράστη στα… νύχια της 69χρονης, στην περίπτωση που ή άτυχη γυναίκα είχε καταφέρει κάποιο πλήγμα στον δολοφόνο της.

Καταθέσεις έχουν ληφθεί από όλους τους υπαλλήλους και υπευθύνους του σούπερ μάρκετ, όπως και από τους υπαλλήλους εταιρείας ασφάλειας, χωρίς να αναδεικνύεται κάτι σημαντικό από αυτές. Ένας υπάλληλος που φέρεται να είχε καταγγείλει στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, πως υπήρχε σεξουαλική επίθεση ενός 60χρονου άνδρα σε ηλικιωμένη γυναίκα στο υπόγειο γκαράζ, κατέθεσε για 3η φορά στους αστυνομικούς χωρίς να έχει στοιχεία αυτής της γυναίκας.

Δημοφιλή