Πρόστιμο 2.000 ευρώ στον Ρέντσι για ανεξόφλητη κλήση

Πρόστιμο 2.000 ευρώ στον Ρέντσι για ανεξόφλητη κλήση
Pierpaolo Scavuzzo / AGF

H υπηρεσία είσπραξης φόρων Εquitalia απέστειλε πρόστιμο ύψους 2. 000 ευρώ στον πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι για ανεξόφλητη κλήση, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

«Η γυναίκα μου, όντως, μού είχε δώσει την κλήση για να πληρώσω το πρόστιμο, αλλά εγώ την έχασα και στην συνέχεια ξέχασα το όλο θέμα. Τώρα πρέπει να πληρώσω 2.000 ευρώ για μια κλήση που μου είχαν βάλει πριν από τρία χρόνια», δήλωσε ο Ρέντσι κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε πως εννοεί να αναμορφώσει την υπηρεσία είσπραξης φόρων «διότι θα πρέπει να μπορεί κανείς να πληρώνει αμέσως τα πρόστιμα με ένα κλικ του ηλεκτρονικού υπολογιστή ή και με το κινητό του».

«Αν μου είχε δοθεί η δυνατότητα να πληρώσω με ένα μήνυμα του κινητού, είναι βέβαιο ότι δεν θα είχα ξεχάσει το πρόστιμο», ολοκλήρωσε ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι η λειτουργία της υπηρεσίας είσπραξης φόρων έχει αμφισβητηθεί έντονα από το κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο, λόγω της συχνά μεγάλης αύξησης του αρχικού οφειλόμενου ποσού στα πρόστιμα που αποστέλλονται στους πολίτες.

Η κεντροδεξιά του Σίλβιο Μπερλουσκόμνι έχει επίσης εκφράσει την έντονη αντίθεσή της στη «μέθοδο Equitalia», την οποία θεωρεί κάθε άλλο παρά φιλική προς τους πολίτες.

Δημοφιλή