Από υπερβολική δόση Fentanyl πέθανε ο Prince - Τι έδειξε η νεκροψία νεκροτομή

Από υπερβολική δόση Fentanyl πέθανε ο Prince
Prince performs during his 'Diamonds and Pearls Tour' at the Earl's Court Arena in London, Britain, June 15, 1992. REUTERS/Dylan Martinez
Prince performs during his 'Diamonds and Pearls Tour' at the Earl's Court Arena in London, Britain, June 15, 1992. REUTERS/Dylan Martinez
Dylan Martinez / Reuters

O Αμερικανός τραγουδιστής Πρινς απεβίωσε από υπερβολική δόση Fentanyl, ένα ισχυρό οπιoειδές αναλγητικό, γνωστοποίησε σήμερα, Πέμπτη, σε ένα δελτίο τύπου, η ιατροδικαστική υπηρεσία που διεξήγαγε την νεκροψία νεκροτομή, επιβεβαιώνοντας το επικρατέστερο σενάριο για τα αίτια του αιφνίδιου θανάτου του καλλιτέχνη.

Το σενάριο της υπερβολικής δόσης αναλγητικών φαρμάκων είχε αναφερθεί μόλις λίγες ώρες μετά τον θάνατο του, την 21η Απριλίου.

Το δελτίο τύπου της ιατροδικαστικής υπηρεσίας δόθηκε στη δημοσιότητα λίγη ώρα αφότου αμερικανικά μμε μετέδωσαν ότι ο θάνατος του τραγουδιστή οφείλεται σε υπερβολική δόση οπιοειδούς σκευάσματος. Αρχικά, είχε διαρρεύσει ότι τα συμπεράσματα της νεκροψίας νεκροτομής δεν θα δημοσιευτούν σήμερα.

«Ο εκλιπών είχε καταναλώσει από μόνος του fentanyl» επισημαίνεται στην έκθεση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας που ανέλαβε τη νεκροψία νεκροτομή και που εδρεύει στη Μινεσότα, όπου η αιτία θανάτου καθορίζεται ως «τοξικότητα από fentanyl» το οποίο ελήφθη από λάθος.

Το fentanyl είναι ένα οπιοειδές σκεύασμα, άκρως εθιστικό, 50- 100 φορές ισχυρότερο από την μορφίνη, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο ελέγχου και πρόληψης των ασθενειών και χρησιμοποιείται στους ασθενείς που αντιμετωπίζουν σφοδρούς πόνους, συχνά μετά τις χειρουργικές επεμβάσεις.

Τα αίτια που οδήγησαν τον Πρινς να αρχίσει να παίρνει ισχυρά αναλγητικά δεν έχουν προς το παρόν διευκρινιστεί, κυκλοφορούν ωστόσο πολλές φήμες.

Ορισμένοι ιστότοποι έγραψαν για μια πολυετή ασθένεια, ενώ η τραγουδίστρια Sheila E., που συνεργάστηκε με τον θρυλικό τραγουδιστή, εξήγησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS ότι η συσσώρευση τόσων επαγγελματικών υποχρεώσεων και συναυλιών του καλλιτέχνη τον είχε καταβάλει σωματικά.

«Πονούσε συνεχώς, ωστόσο ήταν ένας «καλλιτέχνης»» τόνισε η ίδια, υπενθυμίζοντας ότι ο Πρινς συνήθιζε να πηδάει από ψηλά στη σκηνή και φορούσε συνεχώς ψηλοτάκουνα παπούτσια.

Σύμφωνα με κάποια άλλα μέσα ενημέρωσης, ο μουσικός υπέφερε από πόνους στο ισχίο.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή