Crossfit: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να αγοράσετε τα σωστά ρούχα

Crossfit: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να αγοράσετε τα σωστά ρούχα
Smiling group of friends doing box jumps during workout in gym gym
Thomas Barwick via Getty Images
Smiling group of friends doing box jumps during workout in gym gym

Πριν από δύο χρόνια το πρόγραμμα γυμναστικής με την ονομασία «crossfit» ακουγόταν τρομακτικό και διαφορετικό. Πλέον, είναι όλο και περισσότεροι εκείνοι που προτιμούν αυτό το είδος προπόνησης που χρησιμοποιεί συνεχώς εναλλασσόμενες λειτουργικές κινήσεις σε υψηλή ένταση και συνδυάζει την άρση βαρών, την ενόργανη και τον στίβο για να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

To crossfit, εκτός ότι προετοιμάζει τους αθλητές ώστε να είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν απέναντι σε κάθε φυσική απαίτηση και να αποκτήσει διαφορετικές δεξιότητες, δεν δίνει πολλά περιθώρια για να βαρεθεί κανείς. Το πρόγραμμα είναι διαφορετικό κάθε μέρα και επικεντρώνεται σε άλλο τομέα κάθε φορά.

Αν και στην αρχή του crossfit υπήρχε η λανθασμένη πεποίθηση ότι δεν είναι καλό για τις γυναίκες και ότι είναι πιο «αντρικό», τον τελευταίο καιρό ολοένα και περισσότερες γυναίκες γνωρίζουν τον κόσμο του crossfit και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

Για να κάνει κάποιος crossfit δεν χρειάζεται κάποιος ιδιαίτερος εξοπλισμός. Φροντίστε να φοράτε άνετα ρούχα και καλά παπούτσια που θα είναι και για τρέξιμο.

Εάν είστε γυναίκα, ένα κολάν, ένα σορτσάκι και ένα μπλουζάκι που δεν είναι πολύ φαρδύ είναι ό,τι πρέπει. Ο λόγος που τα ρούχα σας δεν πρέπει να είναι πολύ φαρδιά είναι και για να μπορούν οι προπονητές να βλέπουν καλά το σώμα σας και τις κινήσεις που κάνετε και για να κινείστε κι εσείς άνετα όσο κάνετε τις ασκήσεις. Μην ξεχνάτε ότι σε μία προπόνηση μπορεί να τρέξετε, να σηκώσετε βάρη και να εκτελέσετε ασκήσεις στις οποίες το σώμα σας πρέπει να έχει επαφή με τις μπάρες ή το έδαφος. Όσο για τους άντρες, τα t-shirt και οι βερμούδες είναι ιδανική επιλογή για το καλοκαίρι.

Συγκεκριμένη σειρά για το crossfit έχει κυκλοφορήσει και γνωστή εταιρεία αθλητικών ειδών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ρούχα από άλλες εταιρείες δεν θα σας βολέψουν.

Εμείς προτείνουμε μερικές επιλογές για να ξεκινήσετε crossfit.

Γυναίκα

Κολάν Adidas, 31,96 ευρώ

Άνδρας