Σεξιστικό ή ευφυές; Σαρκαστικό βίντεο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας με σέξι νοσοκόμες και κινηματογραφικούς ηρωισμούς

Σεξιστικό ή ευφυές; Σαρκαστικό βίντεο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας με σέξι νοσοκόμες και κινηματογραφικούς ηρωισμούς

«Τώρα μπορείς και εσύ να γίνεις ήρωας!» αυτός είναι ο τίτλος που ανάρτησε στο λογαριασμό του στο Facebook το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για να δώσουν αίμα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοσίας στις 14 Ιουνίου.

Ωστόσο το βίντεο έχει προκαλέσει αίσθηση, όχι μόνο γιατί είναι άρτια γυρισμένο, αλλά και για το περιεχόμενό του, που όπως φαίνεται έχει διχάσει τους χρήστες των κοινωνικών μέσων δικτύωσης με πολλούς να λένε ότι το Κέντρο ξέπεσε καθώς προβάλει νοσοκόμες πορνοστάρ και άλλα σεξιστικά πρότυπα, ενώ άλλοι τόσοι επισημαίνουν ότι πρόκειται για σαρκασμό και απομυθοποίηση των κινηματογραφικών ηρωισμών με στόχο να δείξει ότι ήρωας μπορεί να είναι ο απλός καθημερινός άνθρωπος.

Στο βίντεο αρχικά βλέπουμε έναν πυροσβέστη να σώζει ένα γατάκι από μια πυρκαγιά και στη συνέχεια έναν νεαρό γυμνασμένο ναυαγοσώστη να σώζει μια καλλονή κοπέλα και να της δίνει το φιλί της ζωής.

Σε άλλο πλάνο ένας γιατρός περιτριγυρισμένος από σέξι νοσοκόμες σώζει τη ζωή ενός ασθενή εισπράττοντας το φιλί των γυναικών και κάνοντας έναν μορφασμό που παραπέμπει σε επιβήτορα. Ένας απλός καθημερινός άνθρωπος βλέπει τη σκηνή και κοιτάζει εκστασιασμένος.

Στο τέλος του βίντεο ο ίδιος καθημερινός άνθρωπος, με άλλον αέρα στις κινήσεις του εισέρχεται σε ένα δωμάτιο προκειμένου να δώσει αίμα και ακούμε το σπικάζ να λέει: «Και όμως είσαι το ίδιο σημαντικός με αυτούς αφού σώζεις ζωές, όχι μια αλλά τρεις για κάθε φορά που δίνεις το αίμα σου απλόχερα...».

Τα σχόλια δικά σας αφού πρώτα δείτε το επίμαχο βίντεο.

Δημοφιλή