Τι δεν πρέπει να φορέσετε ποτέ (μα ποτέ) σε έναν γάμο

Τι δεν πρέπει να φορέσετε ποτέ (μα ποτέ) σε έναν γάμο

Το πιθανότερο είναι ότι έως τώρα έχετε πάει σε αρκετούς γάμους στη ζωή σας. Κάθε φορά, όπως θα έχετε μάλλον παρατηρήσει, υπάρχουν εκείνες οι καλεσμένες που προκαλούν την εξής απορία: «Μα πώς το φόρεσε αυτό σε γάμο;». Όλοι ξέρουμε ποιες είναι, εκτός μάλλον από τις ίδιες, αφού δείχνουν να μην συνειδητοποιούν πόσο λανθασμένη είναι η επιλογή τους.

Σε περίπτωση όμως που σας έχουν γεννηθεί και εσάς αμφιβολίες για το εάν πρέπει να βάλετε κάτι σε έναν γάμο ή όχι, είμαστε εδώ για να σας ξεμπερδέψουμε μια και καλή. Υπάρχουν πράγματα που δεν πρέπει ποτέ μα ποτέ να βάλετε σε έναν γάμο:

Λευκό

Θα έλεγε κανείς ότι είναι αυτονόητο, αλλά κάθε φορά που πάω σε έναν γάμο δυστυχώς συνειδητοποιώ ότι δεν είναι. Όχι, ποτέ και για κανέναν λόγο δεν είναι αποδεκτό να φορέσετε λευκά σε έναν γάμο. Ακόμα και εάν δεν έχετε στενή σχέση με τον γαμπρό ή την νύφη, ακόμα και εάν δεν τους έχετε δει πάνω μία ή δύο φορές στη ζωή σας. Εκείνη την ημέρα λευκά φοράει μόνο η νύφη. Τέλος. Θα σας δοθεί η ευκαιρία να φορέσετε το λευκό σας φόρεμα ή σύνολο σε άλλες, εκατοντάδες περιστάσεις. Ο γάμος στον οποίο ετοιμάζεστε όμως να πάτε δεν είναι μία από αυτές.

Μαύρο

Το έχω κάνει και εγώ αυτό το λάθος, αλλά ήμουν μικρή και έμαθα. Και κυρίως, συνειδητοποίησα πόσο παράταιρο είναι το ολόμαυρο σύνολο σε έναν γάμο. Δείχνει στενάχωρο, μίζερο και σίγουρα βαρετό. Εάν είστε από εκείνες που δεν αποχωρίζονται με τίποτα το απλό, μαύρο φόρεμά τους -ειλικρινά, δεν βαριέστε;- «σπάστε» τουλάχιστον την όλη εμφάνιση με χρώμα στα παπούτσια, τα αξεσουάρ και την τσάντα σας. Ή αγοράστε επιτέλους κάτι με χρώμα.

Οτιδήποτε υπερβολικά αποκαλυπτικό

Πηγαίνετε σε γάμο και όχι για ποτά με τις φίλες σας. Ο γάμος δεν είναι η περίσταση στην οποία θα πρέπει να τραβήξετε εσείς τα βλέμματα επάνω σας, για όλους τους λάθος λόγους. Κανείς δεν θα πρέπει να κοιτάει το αποκαλυπτικό σας στήθος ή το εσώρουχο που διαγράφεται από τη φούστα σας. Επιλέξετε ένα κομψό, καλόγουστο σύνολο που αρμόζει στην ημέρα.

Πρόχειρα ρούχα

Όταν ένα ζευγάρι σας καλεί στον γάμο του, οφείλεται να το σεβαστείτε και να μην εμφανιστείτε με τζιν και t-shirt. Δεν χρειάζεται βέβαια να πάτε και στο άλλο άκρο, αλλά το να ντυθείτε στοιχειωδώς επίσημα είναι ένδειξη ότι εκτιμάτε το που βρίσκεστε. Άλλωστε, πρόχειρα ντυνόμαστε κάθε μέρα! Δεν είναι ωραία που έχετε την ευκαιρία να βάλετε επιτέλους εκείνο το όμορφο φόρεμα που έχει μείνει κλεισμένο στην ντουλάπα σας;

Κάτι που δεν σας είναι άνετο

Ακόμα και εάν δεν είστε από εκείνες που θα περάσουν όλο το βράδυ στην πίστα χορεύοντας, αυτό που έχει πάνω απ' όλα σημασία είναι να νιώθετε άνετα. Τα ψηλοτάκουνα πέδιλα που ξέρετε ότι σας χτυπάνε, η φούστα που πρέπει συνέχεια να κατεβάζετε ή το μπλουζάκι που σας είναι υπερβολικά στενό, δεν ανήκουν στις επιλογές σας για έναν γάμο.

Τι «επιβάλλεται» να φορέσετε

Μην κολλάτε σε κανόνες που είναι απαρχαιωμένοι. Για παράδειγμα, τα παντελόνια ανήκουν πλέον στα ρούχα που μπορείτε να φορέσετε σε έναν γάμο. Υπάρχουν για παράδειγμα πολλές παντελόνες σε καλά υφάσματα που χαρίζουν και στυλ και άνεση. Επίσης, μπορείτε να βάλετε και φλατ σανδάλια, ειδικά τώρα που πολλοί γάμοι γίνονται σε νησιά η δίπλα σε θάλασσα. Θα δείχνουν τέλεια εάν τα συνδυάσετε με ένα μακρύ αέρινο φόρεμα.