Το υδάτινο στοιχείο «πρωταγωνιστής» του φετινού «Navarino Challenge»

Το υδάτινο στοιχείο «πρωταγωνιστής» του φετινού «Navarino Challenge»
Από αριστερά: Σπύρος Γιαννιώτης, Ολυμπιονίκης & Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, Νίκος Γέμελος, Oμοσπονδιακός Tεχνικός Kολύμβησης, Κέλλυ Αραούζου, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, Κωνσταντίνος Καρνάζης, Ελληνοαμερικανός υπ
Vladimir Rys
Από αριστερά: Σπύρος Γιαννιώτης, Ολυμπιονίκης & Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, Νίκος Γέμελος, Oμοσπονδιακός Tεχνικός Kολύμβησης, Κέλλυ Αραούζου, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, Κωνσταντίνος Καρνάζης, Ελληνοαμερικανός υπ

Η Μεσσηνία θα μπορούσε να μοιάζει με νησί, καθώς την αγκαλιάζουν, η θάλασσα του Ιονίου απ' τη μια και ο Μεσσηνιακός Κόλπος απ’ την άλλη, ενώ διαθέτει 140χλμ. ακτών.

Η κορυφαία διοργάνωση αθλητικού τουρισμού «Navarino Challenge» αναδεικνύοντας το μοναδικό φυσικό κάλλος των περιοχών στις οποίες πραγματοποιείται, θέτει ως άτυπο φετινό «πρωταγωνιστή» του το υδάτινο στοιχείο!

Μοναδικές κολυμβητικές δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν -καθ’ όλη την διάρκεια του τριημέρου (9-11/9) του «Navarino Challenge»- στην Costa Navarino και τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις του The Westin Resort Costa Navarino.

Με τη συνδρομή του Swim Academy, του ομοσπονδιακού τεχνικού της κολύμβησης και προπονητή με αμέτρητες Ολυμπιακές & Παγκόσμιες διακρίσεις στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, Νίκου Γέμελου και του Ολυμπιονίκη & Παγκόσμιου Πρωταθλητή στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, Σπύρου Γιαννιώτη, θα παρουσιαστεί φέτος για πρώτη φορά η δραστηριότητα του baby swimming (για βρέφη από 3 μηνών και παιδιά έως και 3 ετών). Στα χέρια των γονιών του, το μωρό έρχεται σε επαφή με το υγρό στοιχείο, εξοικειώνεται μαζί του και δέχεται όλη την ηρεμιστική του επίδραση υπό τις οδηγίες του εξειδικευμένου προσωπικού του Swim Academy.

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν όμως την ευκαιρία να συμμετέχουν για πρώτη φορά και στο πρόγραμμα του aqua aerobic. Η πιο δημοφιλής αεροβική άσκηση έρχεται στο «Navarino Challenge» για να βοηθήσει να κάψετε θερμίδες, να διατηρήσετε σε φόρμα το σώμα σας και να τονώσετε το καρδιοαναπνευστικό σας σύστημα.

Το «Navarino Challenge» προσφέρει στους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, συναρπαστικές ώρες απόλαυσης κάτω από το ζεστό μεσσηνιακό ήλιο. Σύμφωνα με τις αξίες της Costa Navarino για αειφόρο ανάπτυξη και με τη δέσμευσή μας για την προστασία του περιβάλλοντος, όλα τα θαλάσσια σπορ είναι μη μηχανοκίνητα και ένα ευρύ φάσμα τους είναι διαθέσιμο για να απολαύσετε το ήπιο κλίμα της Μεσσηνίας όλες τις εποχές με ασφάλεια πάνω από όλα!

Αρωγός φυσικά και στην φετινή προσπάθεια και ασφάλεια της διοργάνωσης είναι η Allianz Ελλάδος, η οποία είναι ευαισθητοποιημένη σε θέματα που αφορούν στη φροντίδα της υγείας και στηρίζει για τρίτη συνεχή χρονιά το «Navarino Challenge», ενισχύοντας το μήνυμα της προστασίας της υγείας και της υιοθέτησης ενός υγιεινότερου τρόπου διαβίωσης μέσα από την άσκηση και τη σωστή διατροφή. Αρχές και αξίες που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με αυτές της διοργάνωσης.

Εκτός από την Costa Navarino, θαλάσσιες δραστηριότητες θα φιλοξενήσει και ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, η ονομασία του οποίου προέρχεται από τον βασιλιά της αρχαίας Πύλου και μυθικό ήρωα Νέστορα, τον σοφότερο από τους αρχηγούς του Τρωικού Πολέμου, όπως έχει καταγραφεί κατά τα Ομηρικά χρόνια.

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016, οι φίλοι της θάλασσας, θα έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν χωρίς ανταγωνισμό, στον πανέμορφο όρμο του Ναυαρίνου στο γραφικό λιμάνι της Πύλου καλύπτοντας την ξεχωριστή κολυμβητική διαδρομή του 1 μιλίου (1,6 χλμ.), που έχει σχεδιάσει ο Νίκος Γέμελος.

Οι αθλητές και αθλήτριες που θα λάβουν μέρος θα έχουν την ευκαιρία να ξεδιψάσουν για ακόμα μια χρονιά με το φυσικό μεταλλικό νερό «Βίκος» που συμβάλλει στην καλή λειτουργία του οργανισμού κατά τη διάρκεια της άθλησης.

Την ίδια μέρα (Σάββατο 10/9), τα φώτα θα στραφούν επίσης, στον αγώνα Stand Up Paddling by BIC® Sport!

Για πρώτη φορά, το «Navarino Challenge» θα παρουσιάσει στο λιμάνι της Πύλου ένα καινοτόμο άθλημα όπως το Stand Up Paddling (SUP), που έγινε γρήγορα δημοφιλές σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για ένα άθλημα εύκολο και ιδανικό να το απολαύσει κάποιος σε μια περιοχή που περιβάλλεται από μερικές από τις καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα. Οι διασκεδαστικές διαδρομές για τους αρχάριους ή μη, αποτελούν τις καλύτερες επιλογές για όσους θέλουν να βιώσουν την ηρεμία του Ιονίου Πελάγους. Την υποστήριξη του έχει αναλάβει ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα εμπορικά σήματα στον κόσμο, η εταιρεία BIC® η οποία έχει παρουσία στο χώρο των θαλασσίων σπορ με την BIC® Sport από το 1979. Δημιουργήθηκε από τον Baron Bich, έναν άνθρωπο παθιασμένο με τη θάλασσα και την ιστιοπλοΐα. Πολύ γρήγορα καθιερώθηκε στην κατασκευή σανίδων Windsurf, SUP, Surf και kayak, διατηρώντας την αξιοπιστία, την απλότητα, την εφευρετικότητα και το οικονομικά προσιτό προφίλ. Όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την αξιοπιστία των σανίδων SUP BIC®.

Για πρώτη φορά οι λάτρεις της θάλασσας, θα ανακαλύψουν τα υποβρύχια μυστικά στο νησί των πειρατών, την Πρώτη, με την βοήθεια των Aqua Divers Club και Scuba Hellas.

Οι πιο μυημένοι στην δραστηριότητα των υποβρύχιων καταδύσεων θα έχουν την ευκαιρία να διερευνήσουν την υποβρύχια ζωή, στα καταγάλανα νερά της Μεσσηνίας και να ακολουθήσουν τα βήματα του διάσημου πειρατή Κατούλα στο νησί, αναζητώντας το χαμένο του θησαυρό στα νερά του Ιονίου πελάγους. Αντίστοιχα, στις εγκαταστάσεις του The Westin Resort Costa Navarino οι αρχάριοι θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν την πρώτη τους γνωριμία με τις καταδύσεις, ενώ ειδικές προνομιακές τιμές θα ισχύουν για όλους όσοι ακολουθήσουν την δραστηριότητα αυτή.

Η ημέρα θάλασσας του Σαββάτου, θα ολοκληρωθεί με ένα αγώνα επίδειξης με σκάφη τύπου Optimist και Laser, από τον Ναυτικό Αθλητικό Σύλλογο Πύλου «Νέστωρ» με την αμέριστη βοήθεια του Δήμου Πύλου-Νέστορος, του Λιμεναρχείου Πύλου, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Τουριστικής Ανάπτυξης Πύλου (ΣΕΤΑΠ) και του Explore Messinia.

Το «Navarino Challenge» πραγματοποιείται για 4η συνεχή χρονιά στη Μεσσηνία και την Costa Navarino στις 9-11 Σεπτεμβρίου 2016, με περισσότερες από 18 δραστηριότητες!

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν μέρος, συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα που είναι διαθέσιμη στο ακόλουθο link συμμετέχοντας στις δραστηριότητες του τρεξίματος, της κολύμβησης και του SUP:

Για όσους επιθυμούν να μείνουν στo The Westin Resort Costa Navarino και να απολαύσουν το πλήρες και πλούσιο πρόγραμμα του «Navarino Challenge» μπορούν να εκμεταλλευτούν τα προνομιακά πακέτα διαμονής που ισχύουν μέχρι τις 30/6/2016. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο επίσημο ταξιδιωτικό γραφείο της διοργάνωσης Vita N Travel (τηλ: +30 210 3249070) ή να μπείτε στο ακόλουθο link:

Το «Navarino Challenge» θα πραγματοποιηθεί και φέτος Yπό την Aιγίδα του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με την υποστήριξη της Costa Navarino και του The Westin Resort Costa Navarino και την στήριξη των Δήμων Πύλου-Νέστορος και Τριφυλίας.

Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν στην διοργάνωση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω της ειδικής φόρμας της διοργάνωσης: http://www.navarinochallenge.com/contact.html