Οι τύποι που βγάζουν τους φρονιμίτες τους είναι ίσως τα πιο viral πρόσωπα του διαδικτύου

Οι τύποι που βγάζουν τους φρονιμίτες τους είναι ίσως τα πιο viral πρόσωπα του διαδικτύου
YouTube

Όσοι από εσάς έχει χρειαστεί να αφαιρέσετε χειρουργικά κάποιον φρονιμίτη σας, ξέρετε πολύ καλά ότι πρόκειται για μια επίπονη και διόλου ευχάριστη εμπειρία. Βέβαια, δεν είναι λίγοι αυτοί που γέλασαν με την ψυχή τους αφότου ξύπνησαν από μια τέτοια εγχείρηση.

Σε πολλές χώρες του κόσμου, όπως στις ΗΠΑ και την Αυστραλία, είναι σύνηθες να χορηγείται υποξείδιο του αζώτου (N2O) -γνωστό και ως αέριο του γέλιου- σε ασθενείς που πρόκειται να υποβληθούν σε κάποια επίπονη οδοντιατρική επέμβαση. Πρόκειται για ένα άχρωμο και άφλεκτο αέριο με πολύ ελαφριά οσμή και γεύση. Στον 18ο αιώνα η υψηλή κοινωνία το χρησιμοποιούσε για τα λεγόμενα... «laughing gas parties», δηλαδή πάρτι με αέριο του γέλιου- στα οποία άνδρες και γυναίκες διασκέδαζαν εισπνέοντας μικρές δόσεις του συγκεκριμένου αερίου. Ήταν κάτι σαν το LSD εκείνης της εποχής.

Τα τελευταία χρόνια το διαδίκτυο έχει κατακλυστεί από βίντεο που δείχνουν εφήβους να ξυπνούν μετά από αναισθησία με υποξείδιο του αζώτου και να βρίσκονται σε μεγάλη... ευφορία. Γονείς και φίλοι καταγράφουν με τα κινητά τους νεαρούς και νεαρές που δεν θυμούνται καν το όνομά τους, έχουν παραισθήσεις και περιγράφουν τις πιο περίεργες ιστορίες που θα μπορούσε να φανταστεί κανείς.

Η «μόδα» με τα βίντεο που δείχνουν τις αντιδράσεις ατόμων μετά από χορήγηση αναισθητικών φαρμάκων έχει προχωρήσει βέβαια και σε άλλες επεμβάσεις. Ίσως μερικοί από εσάς να θυμάστε τον νεαρό Μπράντον που έβγαλε τον ώμο του και στο ιατρείο άρχισε να μας περιγράφει τις απίστευτες εμπειρίες του στο Ντουμπάι.

Την ίδια στιγμή όμως, αυτή η τάση κρύβει και κινδύνους, καθώς δεν είναι λίγοι οι νέοι στο εξωτερικό που αγοράζουν φτηνά αναισθητικά για να επαναλάβουν τα «laughing gas parties» του 18ου αιώνα. Η χρήση τους στο σπίτι, χωρίς την παρακολούθηση όμως κάποιου γιατρού είναι άκρως επικίνδυνη, καθώς μπορεί να προκαλέσει λιποθυμίες, καρδιακά προβλήματα, ακόμα και ασφυξία.

Δημοφιλή